Teknisk Vverklösz

Mijn computer heeft het begeven op het werk. Eerst werkte mijn Outlook niet meer—Not responding—en dan werkte “het internet” niet meer. En toen deed hij dit:

20050417 037

en bij het heropstarten deed hij dit:

20050417 039

Grr. Niet zo’n goed nieuws.

Enfin, geen erg groot probleem: al mijn gegevens staan proper op het netwerk. Gewoon kabels uittrekken, bij IT een nieuwe computer gaan afhalen, kabels weer insteken, en ‘t is gepiept.

Behalve dat mijn computer uiteraard geen standard install is, en dat er Visual Studio en Photoshop en Dreamweaver en watnog moet opkomen. En dat ik dus de halve dag kwijt ben aan installaties. Dedju.

10 reacties op “Teknisk Vverklösz”

 1. Wel proper consistent. Een atapi.sys die een bsod veroorzaakt, en dan dus blijkbaar uw harde schijf k’pot. Trouwens, het is een sata-schijf, dus zo oud kan die toch nog niet zijn? Ik hoop echt waar dat ik nooit zo een plotse drive crash meemaak, zo zonder waarschuwing en al. Mijn drives zijn zeker al ouder dan 3 jaar.

 2. Computer = 3 maand oud 🙂

  Ik denk dat ik het voor het gemak steek op zuiver toeval: in al mijn decennia computergebruik heb ik nog *nooit* een kapotte harde schijf meegemaakt, er moet voor alles ene eerste keer zijn.

  Het alternatief is dat er misschien een ventilatieprobleem was waardoor de hdd oververhit raakte, misschien een gevolg van de extreme miniaturisatie van die doosjes tegenwoordig en de toevoeging van een zuiver decoratief stuk plastiek over alle leidingen vanachter dat dan wel de ventilator blokkeerde.

 3. Yup, dat zou het wel eens kunnen zijn, al zou je dan normaal gezien wel al indicaties van oververhitting moeten gezien hebben. Trage disk access, instabiliteit van het OS, een duidelijk luidere harde schijf, BIOS alarmpjes die afgaan, uw pc die zomaar afsluit of herstart, etc.

  Mijn broer had vorige zomer een harde schijf die zo heet was dat hij ze niet goed meer kon vastpakken. Dan maar zo’n bay met kleine ventilatortjes gekocht, en later gewoon een degelijke case gekocht met 120mm fans met siliconen voetjes tegen het lawaai.

 4. Daarom is het zo belangrijk om een goede kast te kiezen, die zorgt voor goede ventilatie. Met de nodige traag draaiende ventilators.
  Leg maar een u hand op een goed werkende harde schijf. Ze krijgen meer cap maar krijgen ook een flink stuk warmer.En heeft onze nieuwe paus dit niet zien aankomen?

 5. Ikzelf heb op mijn ouwe bijna 10-jarige HP-Vectra rammelbak (98SE, tot hiertoe perfect en zonder problemen draaiend) een klein onnozel maar wel annoying probleemje. In IE staan er op de meest onderwachte momenten een boel favorites bij, die meestal uit één of twee letters bestaan.
  Alles al eroplos gelaten: AntiVir, AdAware, Ccleaner, SpyBotkiller, de Startup in msconfig zitten uitspitten enfin, noem maar op. Het enige wat AntiVir kon vinden was een trojan. Toen was het een dag of twee goed en daarnét was het alweer prijs. Knettergek word ik ervan. Voor de rest loopt het ding zoals het hoort maar het idee alleen al dat er een ‘smet’ op mijn teergeliefde pc kleeft maakt me, euhm, bijzonder kregelig. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Google levert niets op.

Reacties zijn gesloten.