Uit in Gent

Today, I will be mostly… nursing my back.

Maar vrijdag ben ik alleen thuis, en maandag zijn we met het hele gezin thuis. En ik zou er eigenlijk wel eens uitstapdagen van willen maken.

Ik denk dat ik eens mijn licht ga opsteken bij de collegae van Gent.blogt, om te zien wat er allemaal te doen is in Gent, nu vrijdag voor een man alleen, en volgende maandag voor een gezin met drie kleine kinderen.

Terwijl ik dit typ wordt het plots helemaal dinker in de living. Dat wil zeggen dat de zon achter de zware velours gordijnen weggetrokken is—en dat doet me eraan denken: veel hangt uiteraard af van het weer. Eens kijken bij de mannen van het KMI…

vrijdag: eerst bewolkt maar droog, later wisselende bewolking maar droog
zondag: licht bewolkt maar kans op buien/onweer

Ahem. ‘t Zal dus voor binnen te doen zijn. Misschien ga ik vrijdag wel eens naar het SMAK, dat zou de allereerste keer zijn.

Maar als iemand tips zou hebben…

3 reacties op “Uit in Gent”

 1. In Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat is een interessante tentoonstelling. Nog tot 8 mei. Met onder andere een erg aan te raden film van An. Van Dienderen en Didier Volkaert over Ferdinand Vander Haegen, een bibliothecaris van de unief, en zijn curieuze collectie ‘Vliegende Bladen’.
  Zie voor meer info:
  http://www.gent.be/braillenet/showitem.asp?ID=05/0396&NAV=ON&bgcol=b
  http://www.gent.be/gent/cultuur_new/wiewatwaar/tentoonstellingen/gentcultuurstad.htm

 2. Amaai, Saskia, ‘k hou mijn adem in. Wat een aanbod.

  Zelf ben ik géén Gentenaar. ‘k Ben wel vorige vrijdag SMAK voor de tweede keer gaan bezoeken. Wat een teleurstelling, zoveel uitgestalde schraalheid in vgl met de eerste keer.Maar ‘k heb wel veel plezier gehaald uit een boeiend / grappig gesprek met twee bejaarde, maar even frisse bezoekers( écht Gents, dus: mensen die je toevallig ontmoet en erop los babbelen).

  Gent heeft niet zoiets als Bruksel Binnenste Buiten, de stad anders ( maar erg deskundig ) bekeken. Tenzij ik me vergis. Er is wel Amarant.

Reacties zijn gesloten.