Mysterie

Het is mij een compleet raadsel.

Ik zit vast aan de nightlies van Firefox. De latest-aviary geeft bij mij hetzelfde als de release: hij installeert, start op, en doet dan niets meer.

Ontinstalleren, alle verwijzingen van harddisk en registry halen, herstarten, herinstalleren: niets aan te doen. Het start op, en dan doet het niets meer.

Nu zit ik natuurlijk met de piepers dat àls ze ooit 1.0.4 uitbrengen, dat die op mijn computer thuis niet gaat willen werken.

Naast het feit dat het bijzonder vervelend is om voortudrend die nieuwe nightlies te moeten isntalleren, in de ijle hoop dat er eens een stabiele zal bijzitten. Sinds een paar dagen (weken?) werken de helft van mijn extensies niet meer, en die van vandaag was wel héél erg fijn: niéts werkt nog. “Back” lukt niet meer, “home” gaat gewoon naar Google-en-niets-anders, en geen enkele extensie laadt op.

Stomme Firefox, of stomme wat-dan-ook-dat-mij-niet-toelaat-om-firefox-release-degelijk-aan-de-praat-te-krijgen.

 

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Zoveel gebruikers, zoveel problemen… Zou dat niet aan een fout in een of andere extensie kunnen liggen? Bij mij doet Firefox sinds een paar weken ook maar raar, en ik vermoed dat ik iets geïnstalleerd heb dat hij niet lust (sinds 1.0.3 althans). Opstarten lukt niet altijd: Ik krijg een FF-scherm zonder Bookmarks Toolbar Folder en ik kan geen menu’s aanklikken. Meestal lukt de tweede poging wel – maar ook niet altijd.

 2. Zonder al te veel Extensions en andere Themes draait firefox bij mij zonder problemen. De googlebar,Gmail Notifer en de download manager tweak zijn de enige extensiesin mijn firefox. Het enige waar ik het van krijg is een pdf file openen in firefox. Mijn god dat duurt lang en het afsluiten is nog erger.

 3. @Mich: ik had net hetzelfde voor, en meer en meer… Overschakelen op een nieuw profiel heeft ervoor gezorgd dat ik er nu geen last meer van heb.

  Soms heb ik ook problemen met popups die niet willen openen.

 4. De nightly’s zijn nightlies voor iets :p

  Ik werk zonder probleem met de 1.0.2 versie (op kubuntu linux).
  Alles werkt goed, inclusief extensies en plugins. (jaja, ook audio/video, pdf, …)

  Ik veronderstel dat je als lezer Adobe Reader gebruikt. Misschien eens wat plugins uit die pdf-lezer verwijderen, zodat ie sneller opstart. Of een andere (snellere) lezer gebruiken…

 5. @Vince: Dat ligt volgens mij voor het grootste deel toch aan Acrobat zelf hoor… Zeer trage laadtijden. Probeer anders eens Acrobat Reader speed-up (check Google).
  @Inferis: Ha, dat van die pop-ups heb ik ook. Van profiel veranderen? Merci, ik probeer dat eens uit!
  @Huug: Ik heb ook nooit beweerd dat FF perfect is; er zijn nogal wat dingen die verkeerd lopen. En toch verkies ik het nog altijd boven IE 🙂
  Trouwens: De Mozilla e-mailclient Thunderbird trekt op niks, vind ik. Ik probeer een manier te zoeken om naar iets anders te switchen en mijn archieven te behouden, maar da’s weer zo’n gedoe…

 6. Ik treedt Mich bij. Bij mijn overstap naar 1.0.3 had ik hetzelfde. FF in Safe Mode opgestart, alle extensies verwijderd en nadien opnieuw geïnstalleerd. Sindsdien doet FF het weer perfect.

 7. “Ik zit vast aan de nightlies van Firefox. De latest-aviary geeft bij mij hetzelfde als de release: hij installeert, start op, en doet dan niets meer.”

  en ook wel

  “Ontinstalleren, alle verwijzingen van harddisk en registry halen, herstarten, herinstalleren: niets aan te doen. Het start op, en dan doet het niets meer.”

 8. Mjah, Firefox is zeker ook niet zonder gebreken, maar tenminste wordt er niet allerlei rommel achter je rug geinstalleerd zonder dat je er iets van merkt zoals bij IE het geval is. Moest mijn vriendin nu ook nog de overstap willen maken, dan had ik waarschijnlijk geen antivirus meer nodig, maja…
  Anders es Opera proberen 🙂 ik vind het in elk geval wel een leuke browser, snel, veel sneltoetsen en afbeeldingen in en uitschakelen met 1 enkele klik. FF doet bij mij trouwens raar met een groot aantal websites die gebruik maken van java en dan bedoel ik echt wel serieus lang wachten en de andere browser windows zijn ook niet bruikbaar in die periode.

 9. @Steve: dat van “achter de rug installeren” is nu toch ook al een hele tijd niet meer het geval hoor. Sinds Service Pack 2 moet je al heel erg vastberaden zijn om iets geïnstalleerd te krijgen via IE.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.