Er gaan hier doden vallen

Het is nu bijna twaalf uur, en ik zit al sinds iets na achten op mijn Outlook te kijken die me zit te zeggen dat hij bezig is.

Nog 55 seconden, anderhalf uur aan een stuk.

En daarna: receiving message 10 of 56, een kwartier lang. Receiving message 11–12–13–14. En dan: lange pauze. Receiving message 2 of 58. Dezelfde message. Weer pauze. En opnieuw. En opnieuw. Ik heb ondertussen al acht versies van sommige mails.

En mijn Internet Explorer doet raar, en GMail doet raar, en mijn Virtual PC waar ik WordPress op Windows aan het testen ben is vreselijk traag, en ik kan het filmpje van 0110 niet meer dan de helft bekijken omdat het stilvat, en het steekt in het kort afgruwelijk tegen. Computers hé meneer: dat is fantastisch om mee te werken zolang dat zijn werk doet. Als dat in de weg begint te zitten, dan is dat om er een stamp in te geven.

Geschreven al luisterend naar: Frank Zappa – You Are What You Is – Theme From The 3rd Movement Of Sinister Footwear

update: Prachtig. Schuldige gevonden. Briljant gedacht hoor, vijf megabyte aan attachments naar een mailinglijst sturen. Dedju.

Geschreven al luisterend naar: Frank Zappa – You Are What You Is – The Meek Shall Inherit Nothing

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. argh. vreselijk frustrerend is dat…
  ik heb mij gisteren weer kwaad moeten maken op mijn geliefde dreamhostfukkers. Als het in belgië was dat die zaten, ik had al in mijn auto gezeten om iemand in het echt uit te maken daar ten kantore.

 2. Het zal je niet verbazen dat ik niks afweet van Outlook. Ik gebruik lekker Thunderbird. Moet je ook maar eens overwegen.
  Ik stel mijn account zo in dat hij enkel ‘message headers’ download. Op sommige van mijn mail accounts delete ik meer dan 90% van mijn mail zonder lezen, puur op basis van Subject en Sender. Als ik dan toch besluit de inhoud van een mail te openen, dan eerst zonder hyperlinked images (dan zien SPAMmers niet dat je hun mail opende).
  Dit alles bespaart me flink wat bandbreedte, maar vooral ook een pak ergernis. Heus, ik snap echt niet waarom zoveel mensen Outlook gebruiken. Thunderbird is stukken praktischer…

 3. @asfaltkonijn: ‘t kan mij niet schelen, zolang ze maar geld opbrengen. Ik zal dàn eens mijn layout aanpassen. 🙂

  @bruno: o ja? o jà?! Als het alleen voor pop-mailtjes binnen te trekken zou zijn, ja, dan zou ik wel eens zo’n speelgoedprogrammaatje gebruiken. In ‘t echt zijn er public folders, en kalenders te delen, en gecentraliseerde adresboeken, en opvolgingen, en misschien zelfs integratie met Sharepoint en zooi.

  Past op hé, ik loop nijdig vanmiddag.

 4. O, zijn dat uw tenen waar ik daarstraks over gestruikeld ben in de gang? 😉

  Tja, ik ken die MickeySoft brol uiteraard wel van vroeger en van horen zeggen. Meestal wordt die zooi van bovenaf opgelegd. Daar heb ik gelukkig geen last van. There’s more than one way to do it (en ik doe het graag contrarie).

 5. @barre: ik denk dat je open deuren intrapt door het over ‘groentjes’ te hebben (ik durf te wedden dat Michel iets tegen dat woord heeft) 😀

 6. Dat soort IT fuzz intereseert me werkelijk geen bal. Ze doen maar ( tot ik merk dat er een echte kwalitatieve drempel overschreden raakt).

  Goed te merken dat

  – FZ beluisterd wordt,
  – Zowaar filmliefhebber B. Lowagie terug van weggeweest is.Hi BL.

  Is er iets, Lowagie / Vuylsteke, echt nieuws, innovatiefs, iets dat dingen kan ( zelfs marginaal , zoals FZ of film) omgooien ?

 7. @roel: ik lees deze blog ook al wat langer dan vandaag, vandaar de ‘groentjes’. Hij is soms iets te makkelijk op stang te jagen, de Michel 🙂
  en als ik het me goed herinner heeft hij er ook iets tegen om met ‘ons’ aangesproken te worden…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.