Och here!

Ik voel mij een moordenaar.

Op zoek naar beesten is het altijd een goed idee om van tijd tot tijd eens een stuk van het decor te verplaatsen. In dit geval: de vuilbakzak naast de emmer met tuinafval opzij zetten.

zak

Gezien het al een paar dagen droog en war geweest was, en die vuilbakzak daar al een tijd staat en het er dus naast donker en relatief vochtig ook redelijk koel was, was het heel erg te verwachten dat er Allerlei Beesten™ zouden onder zitten.

En inderdaad—wormen, duizendpoten (zowel een geelachtige lange als een meer standaard oranje-en-roze model), pissebedden, springstaartjes, kleine zwarte spinnetjes, the usual. En, zeer fijn: niet één maar twee huisspinnen, Tegenaria’s allebei, vermoed ik toch. Een grote beige-achtige…

Tegenaria sp.

…en een iets minder grote, maar toch nog een redelijke spin, meer van het standaard huis– tuin– en keukenmodel:

huisspin

Wel een heel erg sympathiek beest: het bleef proper zitten, het liep niet (al te vliegensvlug) weg, het dook niet helemaal in elkaar maar bleef mooi met alle pootjes open zitten, enfin: een model, eum, model.

De foto hierboven zit ze op het midden van de emmer, en hieronder zit ze op de rand van de emmer, tussen de emmer en de stapel bakstenen rechts van de emmer:

huisspin

En terwijl ze daar zat, nog geen vijf seconden na deze foto, sprong er uit een gat tussen de bakstenen een enórme huisspin tevoorschijn, die de andere spin meesleurde naar hierbinnen:

lair of the giant spider

Mijn rug laat me niet toe weg te springen, maar ik moet toegeven dat ik tot een tijdje na de gebeurtenis vol kippenvel stond: de spin die vantussen de bakstenen sprong, was ongeveer zo groot als mijn handpalm.

Grie-ze-lig! En ook wel: och here die arme spin die ik op dat web geforceerd heb: wie weet was ze zo rustig omdat ze wist dat snelle bewegingen alleen maar die grote spin zouden provoceren. En wie weet was mijn allerlaatste flash wel wat ze net een twitch teveel deed doen!

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Jammer dat je er geen foto van hebt.
  We hebben hier op kot in de kelder ook zo’n joekels zitten.
  Brave beesten, daar ni van, maar alle trienen hier nijpen ’em ervan.
  Tssss. Trezen.

 2. Hallo, heb hier net je nieuwe reeks fot’s gezien, prachtige staaltjes van fotografie..mag ik dan ook vragen met welk toestek deze pfotos gemaakt zijn..

  Groeten
  Don

  Ps.Nog veel succes met de blog

 3. Prachtige foto’s, maar desondanks onderdrukken ze mijn instinctieve bijwijlen panische angst voor insecten en spinnen niet.

  Maar voor een foto heb ik voorlopig nog geen angst, dus laat maar verder komen!

 4. @Don: ‘t is allemaal gewoon een kwestie van veel foto’s maken, dan zitten er onvermijdelijk van tijd tot tijd goeie bij 🙂

  De macro-foto’s zijn met een Nikon D70 gemaakt, de lens is een Micro Nikkor 70-180mm f/4.5-5.6D ED met een Nikon 6T diopteradapter erop geschroefd, en (meestal) een SB-29 ringflits.

  De andere foto’s zijn meestal met een Casio Exilim EX-Z750 gemaakt.

  @Luc: ik moet toegeven dat ik erniet bij stilgestaan heb hoe groot ze precies was: in ieder geval was het de allergrootste huisspin die ik ooit gezien heb in mijn leven, groter dan deze: http://safari.zog.org/images/20040324%20010.jpg

  Je ziek ook een beetje aan het gat waar ze uit kroop wat voor een mosnter het moet geweest zijn 🙂

 5. allemachtig…
  Hier heb ik er één zitten die alsmaar groter lijkt te worden, en huisgenoten hebben er ook een paar van. Draag wandelt deze voor m’n voeten als ik tv kijk, en dat gaat met grote snelheid! Nu net zat ie boven m’n wasrekje en heb ik ‘m op de foto gezet, gegoogled en gevonden dat ie gelukkig geen enge dingen doet. En hoewel ik normaal geen angst heb voor spinnen, doet z’n uiterlijk doet toch anders vermoeden…

 6. Er zat vanmorgen een groot griezelig ding met acht poten in mijn douche, ik heb vervolgens een moord gepleegd, sorry, niet doodgetrapt want ik hou niet van het kraken onder mijn schoen, maar met water 38° om precies te zijn. Ik heb een panische angst voor spinnen en ze schijnen het te weten want ze komen enkel tevoorschijn als mijn vriend niet thuis is, hoe krijg ik mijn huis spinnenvrij?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.