Blast from the past

Ik probeer van thuis uit via het VPN te werken op een computer die achter een firewall staat die blijkbaar vervelend doet.

Dat “vervelend doen” uit zich in regelmatig even wegvallen, files als “modified” rapporteren terwijl er niemand aangeweest is en in het algemeen de meest obscure fouten ter wereld.

Visual Studio.NET heeft het daar niet gemakkelijk mee, maar over het VPN en met Visual Web Developer 2005 is het helemaal om zeep: bij praktisch wijziging van een lijn code geeft het ding een time-out van meer dan een minuut.

Niet zo fijn.

Dus: mijn oude (legale!) versie van Homesite bovengehaald en geïnstalleerd, en nu zit ik daarmee te werken.

update: Behalve dat ik er niet mee aan het werken ben, want het VPN / de firewall / ikweetnietwat heeft het voorlopig weer laten afweten.

Er is weinig of niets zo frustrerend als willen werken en het niet kunnen, om de één of andere stomme technische reden. Dju. Ga ik hier nu dus zitten uit armoe het stomste werk ter wereld zitten doen—html opkuisen.

Gh!

Één reactie op “Blast from the past”

  1. Zwijgt! Werken vanop afstand lukt hier prima, VPN dinges en alles. Maarrr, als ik dan terug ‘gewoon’ op het www wil dan doet XP lastig, router niet vinden, dan weer wel, maar geen verbinding. Het lijkt wel of die VPN nog steeds actief is alhoewel het niet ‘aanstaat’. Ik heb me sufgezocht, niets gevonden. Het enige dat helpt is de hele VPN zooi er terug af gooien en dan werkt alles terug normaal. Tsk…

Reacties zijn gesloten.