Nog vrolijk

Ik heb zoveel om blij over te zijn, dat ik daarnet zelfs geen tijd had om het allemaal op te sommen.

Nu zit ik op de trein, en het houdt gewoon niet op.

Ik heb een nieuwe fiets en hij rijdt ongelooflijk goed. Er zit een fietsslot op, en na een week ermee vechten om het open en dicht te krijgen, heb ik het gevoel dat ik het systeem een beetje door begin te krijgen. En dat ik een routine heb om mijn diverse fietssleutels en afneembare dingen te klasseren.

Van routines gesproken: ik was daarnet nét op tijd voor de trein, en ik heb mij niet eens moeten haasten. Als ik op mijn gemak wakker word om kwart voor zeven, heb ik alle tijd om badkamerdingen te doen, mij aan te kleden, drank in te slaan, en daartussenin nog een minuut of vijf, zes op de computer te zitten. Emails bekijken of zo. En als ik dan rond tien na zeven ten laatste vertrek, ben ik op mijn dooie gemak op tijd voro de trein.

En! Ik heb zowel mijn treinkaart als mijn identiteitskaart als mijn ingangskaart voor het werk allemaal bij, en ergens deze maand krijg ik een nieuwe kretiekaart. Dan zal ik voor het eerst sinds vorig jaar weer een volledige set papieren hebben!

En! Ik heb één van de twee plaatsen aan het stopcontact kunnen bemachtigen!

En! Ik heb een werkende koptelefoon, die zowel USB als met gewone dinges werkt, wat wil zeggen dat ik vanaf vandaag op het werk in alle intimiteit Dave Brubeck of Charles Mingus kan beluisteren zonder iemand te storen. Of Baccara natuurlijk. [update: het is een uitstekende koptelefoon! bassen en alles! hoezee!]

En! Op het werk heeft IT een scannertje besteld voor mij, wat wil zeggen dat ik nóg gemakkelijker inhoud op de website zal kunnen zetten wegens OCR en goeie beeldenscanner bij de hand in plaats van op het gelijkvloers!

En! Ik heb er goeie hoop op dat mijn TabletPC zoniet gerepareerd dan toch vervangen geraakt in dit zoniet het volgende kwartaal!

En! Met wat geluk komen mijn nieuwe monitors (dual 24 inch of zo dacht ik ) ook ergens binnenkort toe!

En! Ik heb voldoende drank mee voor vandaag: twee Red Bulls en acht halve liters Cola Light!

En! Het zit erin dat vandaag of morgen mijn Amazon-bestelling toekomt! [update: de bestelling is toegekomen!]

En! Volgende vrijdag gaan we naar de film met Mijnen Beste Maat!

En! In september gaan we naar een vernissage van een tentoonstelling in Brussel!

En! Overmorgenavond begint een week vakantie!

En! Van zodra het mooi weer is volgende week, doen we van barbecue met Lieve en Jan!

En! Ik ben een uitstekend boek aan ‘t lezen—Europe. A History van Norman Davies—dat nog lang niet uit is, en dat een plezier is om op het gemak hoofdstuk na hoofdstuk te verwerken. En daarna begin ik denk ik aan Donna Tart’s Secret History, die ik tot mijn grote schande effektief nog niet gelezen had. Ik had het gekocht voor Sandra, maar blijkt dat zij het niet alleen al had, maar ook al een tijd uitgelezen.

En! Op de 27ste zie ik voor het eerst mijn achternichtje uit Duitsland!

En! De 27ste word ik 35 jaar!

En! Nu zaterdag zijn we afgesproken met iemand die ik al geen tien jaar meer gezien had, en dààrvoor ook in geen tien jaar meer gezien had, maar die dààrvoor mijn aller-allerbeste vriend in de hele wereld was!

De p-taal begod, dat ik ze al helemaal vergeten was.

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello – Armed Forces – Disc 2 – Watching The Detectives (Live at Hollywood High)

Geschreven al luisterend naar: Henryk Górecki – Symphony No 3, Op. 36 (London Sinfonietta feat. conductor: David Zinman; soprano: Dawn Upshaw) – I Lento: Sostenuto Tranquillo ma Cantabile

3 reacties op “Nog vrolijk”

  1. Lucky you!
    Ik kan ook eindelijk nog maar eens met een glimlach door de stad dwalen: tis misschien een van de laatste keren…
    En dan beginnen werken. Een met geweld fijn vooruitzicht: alles wat ik lees op tinternet van werkende patikels is fijn, gelukzalig en luchtig te noemen. Grosso modo dan.

    Hehe, wat een rustig tijdperk dient zich aan!

  2. Pingback: wannes.deloore

Reacties zijn gesloten.