Limerick

Zo. Sinds deze namiddag vroeg ben ik een klant bij Limerick. Daarmee hebben ze de hele familie Vuijlsteke (mijn vader, zijn broer, zijn zoons, en mijn broer en ik) als klant.

Zeer toepasselijk stond mijn vader trouwens in de winkel geld uit te geven toen we er toekwamen om ons geld uit te geven. De buit: twee biografieën, een kinderboek van een vliegende hond, een boek over Rennes-le-Château, en een historisch werk—ik ben de details als vergeten maar het waren boeken die ik dringend nodig had.

Enfin, dat kan toch niet anders geweest zijn, anders had ik ze nooit gekocht.

Ik had er al veel van gehoord, en ik zie wel waarom: klein maar fijn. En gezellig. En een kleine maar fijne selectie boeken. En, schijnt het, al heb ik er nog geen interactie mee gehad, sympathieke mensen.

Ook in de winkel trouwens: Leen (tenzij mijn geheugen me écht meer in de steek laat dan ik voor mogelijk houd) van de Provincie Oost-Vlaanderen. Ik had ze graag goeiendag gezegd, maar ik was er te beschaamd voor.

So it goes.