Boeken, alsnog

Ik was er nu zó het hart van in dat die boekendatabasewebsite niet meer werkte, dat ik hem in de rapte alsnog rechtgeduwd heb.

De backend verhuist van computer naar computer, maar ik vrees dat ik er ook al jàren geen boeken meer in gestoken heb. Ik steek voorlopig sporadisch en aan de hand van een barcodelezer van tijd tot tijd eens wat boeken in Book Collector, maar ook dat gebeurt maar met een half hart.

Ik blijf mezelf voorhouden dat van zodra mijn boeken weer in een bibliotheek staan, ik ze allemaal ga klasseren.

Maar ondertussen… miljaar wat voor tijd heb ik over de jaren niet gestoken in die database! Feest uw ogen op de back-end in Access:

Backend

Al mijn boeken (indertijd), met alle gegevens die ik erover kon vinden, met ingescande covers toen Amazon nog niet bestond, met voor anthologieën elk individueel verhaal (auteur, pagina van-tot, omschrijving), met kruisverwijzingen van overal naar overal… ‘t was wel wat.

En de interface in Access was helemaal naar mijn hand gezet, met ook onder meer een webbrowser in Access, en alles.

En ook een website natuurlijk. Met informatie over auteurs, en over boeken, en over series en alles. Zucht.

Al die tijd, en zeggen dat ik er nu geen meer heb.

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello & The Brodsky Quartet – The Juliet Letters – Damnation’s Celler

database boeken