Het schijnt dat ik zaag

Zegt dog of flanders:

Als 90% van de klanten content is met 99% uptime, of zelfs 95% uptime, en liever extra functionaliteit heeft voor hun geld in plaats van extra negens na de komma, zult ge nog lang kunnen zagen.Als 90% van de klanten content is met 99% uptime, of zelfs 95% uptime, en liever extra functionaliteit heeft voor hun geld in plaats van extra negens na de komma, zult ge nog lang kunnen zagen.

Neen, ik zaag niet over extra uptime.

En ik betwijfel sterk dat 90% van de klanten meer functionaliteit wil—dat zou wel de eerste keer zijn dat de grote massa echt functionaliteiten nodig heeft.

Goede werking, ja.

Ik betwijfel geen ogenblik dat 90% van de klanten er wél een probleem mee hebben dat ze anderhalve minuut moeten wachten vóór hun entry on-line geraakt.

Dat màànden aan een stuk élk weblog op Typepad dubbele, driedubbele en vierdubbele commentaren staan had omdat het gewoon zo traag was dat bezoekers voortdurend time-outs kregen.

Dat het op een gemiddeld groot weblog ùren duurt om het uitzicht te veranderen, als je de pech hebt de “individual entry template” te moeten aanpakken en alles te moeten rebuilden.

Dat mensen die Typepad al een tijdje gebruiken en ook een eigen domeinnaam gebruiken voor hun weblog, de beelden die naar Typepad ge-uploaded werden, ondertussen op drie of vier verschillende locatie terugvinden, onder twee of meer domeinnamen—wat een eventuele verhuis al helemaal moeilijk maakt.

Dat mensen, àls ze er even bij stil staan, zich vragen gaan stellen over hun contract met SixApart, waar nergens echt duidelijk wordt wat er gebeurt als ze “teveel” bandbreedte gebruiken.

En dergelijke.

En trouwens: ik zaag graag eens, ja. Maar ‘t is gelijk genoeg dat ik maar een klein beetje zaag of de mensen beginnen te zagen dat ik aan het zagen ben.

Van twee maten en twee gewichten gesproken, pff.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van TypePad. Ik heb het gebruik geeneens overwogen.

    In zijn tijd was Movable Type best wel een supertool, maar de idee van dat hergenereren van élke pagina en zo. Dat was er een beetje teveel aan. Om nog maar te zwijgen van andere onvolkomenheden.

    Het verwonderd me dat ze dat bij 6apart niet door hebben en nu zwaar op de tenen van hun TypePad klanten aan het staan zijn.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.