Ik ging naar Brussel…

…en ik zag, onder meer, mezelf in de spiegel—geen tijd gehad voor scheren deze morgen:

In the mirror

…een winkel vol camera’s en lenzen—ik ben er zelfs niet binnengestapt, kwestie van de verleiding en eraan te weerstaan:

Window shopping

…een droevig shopping center met ongelooflijk onfortuinlijke kerstversiering, en onder meer een speciaalzaak trouwkledij voor aliens.

…winkels met allemaal Fijn Voedsel, waar ik me niet voor heb ingehouden. Chili papads en sweet lime chutney als aperitiefhapjes voor nieuwjaar, jazeker.

Food, glorious food

…winkels met doosjes om muziek te maken:

Muziek!

…maar vooral veel sneeuw en veel koude:

Toi and mad

fotoBrussel

5 reacties op “Ik ging naar Brussel…”

 1. Campion, rue Saint-Boniface in 1050 Bxl. Op de ene hoek hebben ze een winkel met nieuwe toestellen (Hasselblad! Leica! Nikon! En alles!), die blijkbaar specialiseert in toestellen voor panoramische opnames, en aan de andere kant een tweedehandswinkel barstensvol met de meeste exotische toestellen en lenzen.

 2. Voilà ik wou net zeggen: dat zal in de Rue St Boniface zijn, recht tegenover café l’ Ultime Atome. Interessante wijk, trouwens, ben er jarenlang elke middag gaan wandelen.Snuisterijen alom.

 3. Mijn gedacht:

  Ik zocht een fotowinkel in Bxl voor het inleveren van mijn aloude fotorolletje… niks digitaals… gewoon puur ouds…
  en ik botste op je website. Jawel boem! Ik had er direct een goeie voeling mee, ik herken er mezelf in voor een deel. Ik hou van Brussel, van leuke plekjes, van “dingen met een ziel” waarin je je heerlijk kan verliezen. En, ik hou er ook van om van hersenspinsels op papier te zetten, liefst op een terrasje of in een café met een ziel, waar ik ondertussen héérlijk kan observeren, mijn gedachten “lossen” en genieten van een lekkere warme chocolade, een cointreau c met gestampt ijs en citroensap… hmm ik krijg meteen zin.

  Dus, deze mail, héél gewoon om mijn gedachten te delen en misschien weet jij dan nog wel een zaak in het Brusselse (omgeving Dansaert?) waar ik dat aloude filmrolletje toch nog kan laten “ontwikkelen”??

  Leuke groetjes,
  Hilde
  La Belle Rebelle

Reacties zijn gesloten.