Shopping

CadeauMorgenmiddag (euh nee, stràks) ga ik cadeautjes kopen. In Brussel. Het wordt mijn allereerste keer: normal gezien koop ik alles in Gent, maar aangezien ik geen vakantie heb maar wel een middagpauze kan nemen, zal het de buurt van de Madou worden.

Of eigenlijk, met de metro geraak ik wel tot in het centrum-centrum, vermoed ik.

Het meesterplan: rondlopen tot ik iets zie dat me aanstaat. Ik moet in alle geval langs een boekenwinkel gaan om een boek te kopen, maar behalve dat is het allemaal wijdopen. O ja: niet te duur, want het einde van de maand is al een tijdje voorbij bij mijn bank—ik gok dat er in Brussel ook wel goedkope winkels zijn. 🙂

De collega’s weten ongetwijfeld ook meer, maar als iemand nog tips zou hebben: smijt u!

6 reacties op “Shopping”

 1. Vergeet Waterstones (A. Maxlaan) niet om boeken te kopen. Brüsel (Anspach) voor strips, den Innovation voor allerlei handige kleine hebbedingetjes in huis (ze verpakken voor je!).

 2. Bij Filigranes (een grote boekhandel; tussen troon en Kunst-Wet) zal je zeker wel iets vinden.

  In het centrum is boekenwinkel Tropismes een aanrader. Te vinden in de Sint-Hubertusgalerij (nabij de Grote Markt; er zijn er twee: 1 voor volwassenen in een zijgalerij en één met heel mooie boeken voor kinderen in de hoofdgalerij).

  In de stripwinkels rond de Beurs vind je ook wel leuke dingen. Probeer anders ook eens de Aziatische supermarkt tegenover de Beurs (straat langs Mc Donald’s doorsteken).

 3. Ik moest ook onmiddellijk aan Tropismes denken. Het is wel hoofdzakelijk en francais te doen, maar zeker een aanrader! En in het begin van de de Dansaertstraat (als je van de Beurs komt, aan de linkerkant) is er een leuk winkeltje met aziatische hebbedingetjes, servies, interieurspulletjes en zeeeer mooie kastjes. 🙂 Niet echt supergoedkoop, zeker die kastjes niet. *Grr*

 4. Den tram tot onder City2 en je bent direkt in de Nieuwstraat – mocht je daar je gading kunnen vinden.

  Op http://www.brussel.info/trasporti.htm staat het volgende:

  Metro :

  De 3 metro-lijnen, samen 40 km lang, hebben haltes nabij 5 treinstations. De metro is vast en zeker het snelste vervoermiddel binnen de stad.
  Terwijl je wacht kan je de kunstwerken van enkele plaatselijke artiesten bewonderen : ze verfraaien de muren van de ondergrondse stations. Tram: Ook het tram-netwerk is wijdvertakt en telt een twaalftal lijnen. Sommige tramlijnen lopen gedeeltelijk ondergronds waar ze aansluiting vinden met de metro. Er rijden trams tot middernacht.

Reacties zijn gesloten.