Google Zeitgeist voor 2005.

Jaar na jaar wordt dat slicker en mooier van opmaak, en jaar na jaar worden de resultaten… vreemder.

“Top Gainers”—wat wil dat eigenlijk zeggen? Zoektermen die het opvallend beter doen dan vorig jaar? En wat zou dan wel het criterium mogen zijn? Gelooft iemand dat de stijging in aantal van baidu (nieuwe search engine in china) en die van itunes (dat vorig jaar ook al bestond) in dezelfde lijst kunnen geraken zonder editorialisering? En is er iemand die gelooft dat orkut (het minofmeer mislukte social dinges van Google zelf) in dat lijstje hoort?

Janet Jackson, wat heeft die gedaan om de nummer één zoekterm in nieuws te worden begod? Nieuws!?

Ben ik de enige die zich meer vragen stelt bij de plotse daling in deze grafiek, daar ergens in de derde week van april?

Londen

En ook: welke termen zijn er uit de zoekopdrachten geweerd? Ja, “sex” en “nekkid wymmyns” zullen er wel uit zijn, uiteraard.

Maar “Yahoo”? “Microsoft”? “Hotmail”? “Amazon”? “eBay”?

Och ja.

google



Reacties

2 reacties op “Yeah right”

  1. Wat betreft die daling, zou het kunnen dat google op dat moment plat lag? Ik meen namelijk in alle andere grafieken een zelfde daling tot op de baseline op te merken (al is die niet zo duidelijk omdat ze minder regelmatig zijn dan die van “London”).

    Het is maar een gedacht.

  2. Wat betreft Orkut: u vergeet Brazilie, vrees ik. Daar is dat nog steeds big voor zover ik weet. En ja, Microsoft heeft een probleem, lately. Dat blogding van hen had het er een poos geleden over in http://scobleizer.wordpress.com/2005/11/01/ross-doesnt-trust-microsofts-approach-to-web/ – een beetje hyperbool misschien, maar uiteindelijk wel een beetje waar. Amazon en eBay zijn wat dat betreft in ’t zelfde bedje ziek, de enige bedrijven die qua mindset oud en betrouwbaar nog combineren, zijn IBM & Oracle, denk ik.