Man on the Moon

Zaterdag op VTM: Jim Carrey in Man on the Moon.

Er zijn een aantal films die ik er graag vantussen laat: Liar Liar (te gemakkelijk), Batman Forever (bewuste typecasting), How the Grinch Stole Christmas (wou ik niet zien), Me, Myself & Irene (niet gezien), maar voor de rest: ik ben een echt fan van Jim Carrey.

Ace Ventura, The Mask, Dumb & Dumber: my kinda humour (jawel).

The Cable Guy: edgy. Zwart. Wijs! Nooit begrepen waarom die film niet goed gevonden wordt.

The Truman Show: perfecte casting. Niémand anders dan Carrey kon dat, op dàt ogenblik, spelen. Telkens ik die film opnieuw zie, laat ik traantjes, trouwens.

A Series of Unfortunate Events: ma-gni-fiek als Count Olaf, ik kan de boeken niet meer lezen zonder Carrey in gedachten te hebben.

…maar zijn aller-, aller-, àllerbeste film is wel Man on the Moon. Ik ga niet zeggen dat de film zélf de beste film ter wereld is, want dat is hij niet. Soms onsamenhangend en uiteindelijk onnodig (wegens in detailzaken) niet-waarheidsgetrouw, een goede maar niet fantastisch goede film.

Maar!

In bijna alle andere films duurt het een tijdje (een kwartier tot anderhalf uur :)) vóór je vergeet dat je naar Jim Carrey zit te kijken. Hier: vijf. seconden. De acteerprestatie is van een aan het ongelooflijk grenzende onwaarschijnlijke goedheid.

Twee uur verblijven in een andere wereld. Gaat dat zien.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Wel, ik *haat* Jim Carrey. Dwz, ik kon hem niet uitstaan totdat ik per ongeluk Man on the Moon zag. Erg ontroerend (wij via video redelijke “Taxi”liefhebbers). Ik geef het niet graag toe, maar sindsdien heb ik iets van: “fijne acteur”.

    Het kan verkeren!

  2. Ik ben ook wel een een Carrey-fan. In serieuze rollen vind ik hem soms wel even ongeloofwaardig met z’n rubberen gezicht, maar meestal went het snel. Ik ben het ermee eens dat Eternal Sunshine er wel tussen hoort.
    Een vergelijkbare prestatie als Man on the Moon levert Carrey in The Majestic, vind ik. Ook die ontbreekt in het rijtje. Er wordt in die film een mooi tijdsbeeld neergezet. De film kent ook wel mindere stukken, maar Man on the Moon ook. Ik ben benieuwd of je deze hebt gezien en wat je hiervan vond.

    groeten en succes met je blog, ik lees het dagelijks met veel plezier!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.