Nondedju

‘t Begint nu echt zwaar op mijn systeem te werken.

Ik heb een bog standard WordPress 2 geïnstalleerd. Ik heb al mijn plugins uitgezet (op de commentaarplugin en Spam Karma na). Ik heb geen aardige dingen in mijn template staan. Ik heb alle niet-standaard-WordPress-regels uit mijn .htaccess gesmeten.

En ik heb weer prijs: het is hier weer hondstraag. Tot veertig seconden voor één individuele entry, loads tot 70 en meer op de server, om het vliegend schijt van te krijgen:

Php00

Het ene moment staan er maar een paar PHP-processen met een load tot 70, een paar minuten later staan er zelfs géén en is de load nog 37:

Php00

Een tijdje ervoor staat het vol en is de load ook 38:

Php0

Kijk, ik ben ondertussen bereid geld te geven aan wie zou kunnen achterhalen waar dat aan kan gelegen zijn.

Iemand?

4 reacties op “Nondedju”

  1. ‘t zou wel eens kunnen dat voor elke paar spam comments die binnenkomen er een aparte php.cgi instantie gestart wordt. Kan trouwens ook misschien de reden zijn waarom er bij momenten meer zijn dan anders.

    Ik vermoed dat Spam Karma den ‘culprit’ is. Spam Karma werkt grotendeels op dezelfde manier als SpamAssassin. Als die laatste volop mail aan het filteren is ziet het er op mijn server ook niet zo gezond uit (perl gaat dan ook lekker cpu cycles hoggen). Misschien is het bij SK2 van ‘t zelfde laken een broek is en die plugin verantwoordelijk is voor die stroom php.cgi instanties.

    ‘t Is maar een idee natuurlijk. Misschien even Akismet aanzetten en SK2 af? Kijken wat dat doet?

Reacties zijn gesloten.