WP2

Het was echt gewoon niet meer te doen, het cpu-gebruik van WordPress 1.5.2: in de loop van de donderdag 240 cpu-minuten, zeggen ze bij Dreamhost.

Da’s dus het equivalent van een cpu die vier uur aan een stuk voortdurend op 100% staat te draaien. En toen ik ging kijken rond middernacht dat ding een load average van 39 37 38. Gloeps.

Bon, dan maar naar WordPress 2.0.1 upgraden zeker? Moeilijk is dat niet: backup nemen, nieuwe WordPress downloaden, alle plugins afzetten, alles behalve data en configuratiefiles en zo verwijderen, nieuwe WordPress uitpakken en op de juiste plaats zetten, naar de administratiepagina gaan om de database te upgraden, hey presto.

In eerste instantie werkt alles zoals het zou moeten, gaat het een eind sneller dan gisteren, en ga ik voorlopig alle oude plugins nog even uit laten staan.

De load is naar beneden gegaan, maar ‘t is toch nog niet wat het zou moeten zijn:

Php1

Al die opgestarte en slapende php-processen, da’s niet normaal. Akkoord, ze nemen geen cpu (meer) in beslag, maar toch: een load average van 5 is nog altijd heel veel.

update een paar minuten later: de load average is nog gedaald, maar het aantal php-processen is wel gestegen.

Php2

En nog een paar minuten later wordt mijn ssh-sessie afgebroken. Log ik weer in, zie ik iets in deze zin:

Php3

Pffff. Load varieert tussen 2 en 5, met een stapel zombie-php’s en dan nog een tweede stapel slapende php’s.

I dunno. I dunno.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Wrm draaien die mannen gewoon geen mod_php? Anyway, de issue die je daar hebt zou niet mogen, maar telkens php processen CGI spawnen is nu niet bepaald bevorderlijk he *-)
    ‘k Heb het al gezegd, strac’en die handel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.