Awoert IE7b2

Dingen die mij na een paar dagen intensief gebruik van Internet Explorer 7b2 tegensteken:

 1. De zoomfunctie zoomt ook beelden en layout mee. Ik zou liever hebben dat dat een optie zou zijn: enkel tekst, enkel beelden, of tekst en beelden. Zoals het nu is, moet ik horizontaal beginnen scrollen als ik een pagina meer dan pakweg 200% vergroot. Stom.
 2. Ik heb de indruk dat de “back”-knop niet altijd goed werkt: soms ga ik er meer dan één pagina mee terug, en dan kan ik niet meer aan de “verloren pagina”. Dus als ik van A naar B naar C naar D ga en ik duw “back” op D, kom ik heel erg soms op A terecht en gaat “forward” dan weer naar D. Zijn B en C reddeloos “verloren”.
 3. Forms en back/forward: het heeft bij Firefox ook heel erg lang geduurd eer dat in orde was, maar nu verwacht ik het ook wel bij Internet Explorer—als ik een formulier invul en ik doe “back” en dan weer “forward”, dan verwacht ik dat mijn formulier nog altijd ingevuld is. Nu is dat niet het geval, dus als ik een fout maak op een formulier en na submit wordt er alleen maar een history.go(-1) gedaan, kom ik op een leeg formulier terecht. Awoert.

Ik had van deze problemen tot nog toe geen last:

 1. op het werk zijn mijn monitoren groot genoeg, en uitstekend van kwaliteit, en ik zit er met mijn neus op
 2. op het werk gebruik ik een muis met een back– en een forward-knop, daar treedt het probleem niet mee op
 3. vandaag pas voor het eerst mee in aanraking gekomen

Dit zijn alledrie problemen van chrome/user interface, dus het heeft absoluut zin om dergelijke dingen te melden aan de mannen van Microsoft. Wat ik dan ook gedaan heb. 

Of beter: ik heb feedback en commentaar gelaten bij de reports die er al stonden: 54098–Zooming changes the viewport width, 53998–Back button doesn’t function at all (met commentaar die verduidelijkt dat er meer dan enkel een “helemaal niet werken”-probleem is, en 54062–Form is reset to its initial values when returning to it by using the Back button.

3 reacties op “Awoert IE7b2”

 1. Op het eerste gezicht mis ik een ‘bookmarks bar’ zoals bij Safari en Firefox. Handig voor die tien links die je elke dag wel tien keer nodig hebt. Overigens vind ik de nieuwe manier om je bookmarks op te roepen omslachtiger dan het oude menu-systeem. Het vereist meer klikjes.

  Hier en daar merk ik ook wel vreemde zaken op, zoals een flikkerend scherm bij het laden van complexe sites, of perfect CSS-valid menuutjes die er toch nét iets anders uitzien dan op de twee eerder genoemde browsers — al moet ik dat wel eerst wat grondiger onderzoeken voor ik een oordeel vel (misschien zijn het de vele IE-hacks wel die roet in het eten gooien?).

  Go Microsoft! (ze kunnen het wel gebruiken, de sukkelaars)

 2. ‘t Zag er mooi uit maar helaas.
  Met dezelfde sites geopend in tabs als FF springt het gemiddelde CPU gebruik van 3 naar 30% en is het ook nog eens 150Mb gulziger. Heeft mogelijk te maken met de pre-release versie maar maakt me toch voorzichtig.
  Een snelle start met ‘openen in tabbladen’ vanuit de link bar is er ook niet bij.
  Voorlopig gaat IE7 er terug af tot beter nieuws.

Reacties zijn gesloten.