DVD

De DVD-speler, zo één van het type gemaakt door Los Cheapos Bastardos, Inc. uit het verre Chinaland, heeft kennelijk de geest gegeven.

Een jaar of twee, zal hij meegegaan zijn, denk ik. Voor 149 of 99 euro of zo, een mens mag niet klagen.

Ik denk dat ik wel eens in de markt zou kunnen zijn om zo’n harddisk-dvd-recorder te kopen. De prijs daarvan, vooral in schaaleffectconcurrentievervalsende outfits als Media Markt, begint ernstig mee te vallen. En het is toch een enorm gemak om dingen te kunnen opnemen.

Met videocassettes blijft het behelpen: slechte kwaliteit, analoog vooruit– en achteruitspoelen, geen mogelijkheid om op de computer zetten, enfin, miserie.

Ik zou meteen zo’n harddiskrecorderding kopen mocht dat willen zeggen dat ik op eenvoudige manier wat ik opneem op mijn computer kan zetten. Dat ik, ik zeg maar iets, het late journaal ‘s morgens op de trein kan bekijken. Of Newsnight.

Louis en Zelie kijken Disney

Maar ondertussen blijft het dus behelpen: de portable op een nachtkastje zetten in de living.

Voor de kinderen maakt het niet veel uit, vooral niet als het zoals hierboven een Disney-film is die ze nog niet gezien hadden, maar voor ons is het niet meteen te doen.

Niet dat we tegenwoordig zo heel erg veel DVD’s bekijken, maar binnenkort wel natuurlijk, als Sandra hele dagen thuis zit met de nieuwe kleinen. Dat ze al die tientallen en tientallen serie’s kan bekijken en alles.

7 reacties op “DVD”

 1. Koop u dan een TV-kaart en maak een tivo-ish systeem? Met freevo of 1 van de 1001 andere programma’s is dat zeer simpel. Een elektronische tv-gids (die zichzelf update enzo), en dan gewoon klikken en kiezen of ge da wilt opnemen, welke kwaliteit. Dan moet ge het nog juist over uw netwerk trekken op de laptop en ge zijt vertrokken.

  Ik ben in elk geval zeer enthousiast over mijn tv-kaart, ‘t is zo wa digitale TV zonder al de beperkingen.

 2. Verdorie, ik ben de link kwijt van een site die al die programma’s in een grid had gezet, met functionaliteit, al dan niet betalend, screenshots, …

  Ik roep wel als ik ‘m vind.

 3. Ja, ik heb al een tv-kaart en een goed werkend programma. Maar dat wil zeggen dat ik dan nog kabels naar de computer moet trekken, en dat ik allerlei moet doen om dat dan weer op de tv te kunnen bekijken, en de lastigheid is de moeder van de luiheid, en ik heb eigenlijk liever dat dat allemaal in een zwarte of grijze doos zit die naast de tv staat.

 4. Ik he zelf een niet-harddisk dvd recorder voor mijn tv, maar ook die werkt al errug goed, alleen *niet* voor het bekijken van dingen op pc, dus ga inderdaad voor een harddisk recorder (249 euro voor een goeie bij de media markt hier…)

 5. Ik weet het, op dit blog is het als vloeken in de kerk, maar wat vind je van de nieuwe Mac-mini ? Zo groot als een brooddoos, een volwaardige computer, met ingebouwde tv-dinges + afstandsbediening (en nu ook intel inside !).
  Eigenlijk bedoeld voor wat je in je post beschrijft.

 6. @luc: maar alles, vloeken in dekerk? Hoegenaamd niet!
  Als dit een excuus is om zo’n Mac te kopen, dan zie ik dat uiteraard wel zitten. Als het ding doet wat het moet doen, en het is niet duurder dan een equivalente PC met Windows Media Center…

Reacties zijn gesloten.