Het plan

Ha!

Ik ben er zo stikkapot van als maar kan zijn, maar ik heb het toch maar gedaan: de inkom opgeruimd.

Dat ligt daar al meer dan twee jaar rommelig. En met “rommelig” bedoel ik eigenlijk “overhoop”. Nu ja, ik zeg “overhoop”, ik bedoel eigenlijk “vuil”. Alhoewel, ik zeg wel “vuil”, ik bedoel eigenlijk “zo smerig dat een kat er niet enkel haar jongen in zou verliezen, maar er zelfs zo gedegouteerd van zou zijn dat ze geeneens zin heeft om naar eventueel verloren gelegde jongen te beginnen zoeken”.

Er stonden tegen de deur een aantal gedemonteerde kasten, op het bureau dat er stond lagen wel tien lagen kledij en mutsen en brieven en papieren, op de vloer achter het bureau lagen buggies en gelijkaardige trek– en duw-gereedschappen, waarvan minstens drie die meteen op het groot vuil mochten wegens kapotte wielen en zo, en dan stonden er nog kisten en dozen en pompen en kaders en watnog.

En daaronder was het, bij gebrek aan kuisvrouw, tijd en gezonheid, eigenlijk al in twee jaar niet meer gekuist.

De situatie—links vanaf de deur naar de straat en rechts vanaf het toilet gezien:

Inkom 1 (vóór) Inkom 2 (vóór)

Ik heb deze voormiddag en vroege voormiddag, stukje bij beetje, op vier of vijf uur tijd met veel tussenpozen en rusten, alle weg te smijten dingen weggesmeten, en alle te houden dingen met behulp van een kinderwagen (dragen lukt niet!) door de gang, door de keuken, over de koer en naar het achterhuis gewield.

Alle boeken geklasseerd, alle mutsen en sjaals en mantels en handschoenen bij elkaar gelegd. Alle rekeningen en andere brieven op een stapel gelegd en alle andere papier bij het oud papier.

Resultaat, gezien vanaf het toilet:

Inkom 2 (na)

…en gezien vanaf de deur:

Inkom 1 (na)

De deur van onze kleerkast is er een tijdje geleden afgevallen, en er zit nog geen stang in. De dubbele deur naar het bureau zit er nog niet in, de muur is nog niet bepleisterd of laat staan op andere wijze in definitieve afwerking gezet, de balken moeten nog aangepakt worden, maar: ‘t is tenminste al opgeruimd.

Nu nog een rek voor schoenen links als we binnenkomen, dat we allemaal onze pantoffels aandoen als we binnenkomen. En gasten ook! Gezellig!

En dan ook de chauffage laten verplaatsen, dat ze tegen de muur van het toilet komt, en dan van die dubbele deur een enkele deur laten maken en een kleerkast tegen de muur zetten waar nu de chauffage is.

En dan ook nog… aargh!

7 reacties op “Het plan”

  1. Ik ben ontzettend trots op jullie, een goei zaak, is dat ter voorbereiding van mijn oogappel? ik voel dat er een feestje op komst is… joepie!

Reacties zijn gesloten.