Niet zo goed

Mijn computer, die normaal gezien dag en nacht aan staat, stond daarnet af.

En toen ik hem opstartte, deed hij zo’n vreemd regenboogmelodietje, en kwam er een lakonieke boodschap op. We zijn echt wel in de toekomst, anders is dat niet te verklaren:

Your CPU was shut down due to a thermal event. Please service your unit immediately.

Prachtige boodschap! Au fond helemaal geen goed nieuws natuurlijk, maar wel een grootse foutboodschap. Ik voel me hier in mijn trekzetel een beetje James T. Kirk met de vinger op de pols van de NCC-1701.

‘k Zal mijn unit eens moeten binnensteken bij de computerboer. En dan misschien eens een oplossing ten gronde zoeken: ventilatoren allemaal eens laten nakijken, eventueel zwaardere in laten steken, en/of een paar van de handdisken vervangen door één grotere die mindere warmte genereert.

5 reacties op “Niet zo goed”

  1. Hehe. Ik ben ook weer eens terug van weggeweest te zijn. Overlaatst is volgens mij mijn HDD gesneuveld in een van de pc’s waar ik op werk. Ik probeerde te booten en kreeg een blue screen of death met de fout dat hij het register niet meer kon lezen.

  2. De computerboeren besparen zo graag op een pc-case. Maar het is een van de belangrijkste zaken van een desktop. Een goede case kost natuurlijk iets meer dan dan €39. Maar voor iets meer heb je al vlug een Coolermaster met fan’s en filters. Koeling is zo belangrijk, maar daar het ook Dell een kindje aan dood. Maar ja tegen dan is het spul uit garantie…

Reacties zijn gesloten.