Eén april

Eigenlijk spijtig dat Anna bijna twee weken te vroeg geboren is.

Als ze nu nog niet zou geboren zijn, zouden we een fijne aprilwitz proberen uithalen hebben: zo net na middernacht beginnen met een berichtje dat het erop lijkt dat de weeën in gang geschoten zijn.

En dan vervolgen met regelmatige updates, om dan rond zes uur naar het hospitaal aan te zetten. En om dan tegen de middag een aankondiging te plaatsen dat onze zoon, Philip Vuijlsteke, geboren was om elf uur op 1 april 2006.

En dat het wel toevallig is, en dat we er eigenlijk al een beetje bang voor waren, dat hij op dezelfde dag als zijn grootmoeder zou geboren worden, en kon hij niet nog een paar dagen wachten tot de de dag hij uitgerekend was?

En kwestie van de naam: Philip naar mijn broer maar dan op zijn engels, en het kaartje in dezelfde stijl als dat van de andere drie maar met een knipoog naar die andere (Howard) Philip:

Philip-Vuijlsteke-2

Meh. Ik vraag me af of er iemand niet zou ingetrapt zijn?

🙂

11 reacties op “Eén april”

 1. Ver gezocht.
  Lovecraft never died or was born on the first of April.
  De Heilige Hugo daarintegen… niemand wil me geloven als ik zeg dat het mijn feestdag is.

 2. Hoezo “ver gezocht”? Het zou toch helemaal gekund hebben dat we een kind zouden gehad hebben op 1 april en dat we dat Philip zouden genoemd hebben?

  Wat heeft de geboortedatum van Lovecraft daar nu mee te maken?

  En ‘t is ook pas helemaal op ‘t einde dat het kaartje er zou gestaan hebben hé — eerst een post of zes, zeven met de “vorderingen”.

 3. Hoezo “ver gezocht”? Het zou toch helemaal gekund hebben dat we een kind zouden gehad hebben op 1 april en dat we dat Philip zouden genoemd hebben?

  Yep.

  Wat heeft de geboortedatum van Lovecraft daar nu mee te maken?

  No. Niets, juist daarom. Als ik naar het geboortekaartje hierboven kijk dan denk ik (en google) aan het spaghetti monster en ID jokes en P.H. Lovecraft.
  Daarom vond ik het vergezocht. Tenzij je het over een (nog) andere Howard P. zou hebben.

 4. Ik bedoel. Ik ben nog altijd bezig met uit te vissen waar de dubbele, driedubbele bodems in Eco’s Slingers zitten. Tien jaar oud is die roman, stel je voor. Eco is mijn God. Ik ben nog steeds blijven steken bij die theorie van die hond en de wetenschap van de meridianen.

Reacties zijn gesloten.