Kosten

En zo moet ik toch nog geld uitgeven, zelfs al is het eigenlijk op: de computer thuis is kapot.

Hij staat open en het is niet noemenswaardig warm in de living, en trouwens alle vier de ventilatoren draaien normaal en de computer voelt nergens warm aan, maar toch…

Tegen dat de computer van een koude start (18 uur uitgestaan) in Windows geraakt is, op zo’n 35 seconden, zegt mijn temperatuurverklikprogramma dat de “processor zone” al 98 °C warm is. En een minuut of vijf later zou de processor rond de 110 °C laten optekenen. En nog een paar minten later doet de computer een automatische shutdown.

Thermal Event, heet het in het opstartscherm.

Kapotte temperatuursensor, heet dat in mijn boekje. En ook wel, binnensteken in de winkel. Grr.

Kaka.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Kan ‘t ook zijn dat de koeling van de processor niet goed verloopt? Je zal dat niet zo heel snel voelen aan de kast zelf. Ik heb dat ook eens voorgehad: ventilator van de processor er even afnemen, goed uitkuisen want die zat vol stof, idem voor het blok met de koelvinnen, processor afkuisen, verse thermische pasta ertussen, boeltje terug monteren en het probleem was opgelost.

  Nu ja, 110°C is wel heel veel, zou je wel eens kunnen voelen… Temperatuursensor is heel goed mogelijk.

 2. Op drie minuten tijd denk ik niet dat een processor aan 110 °C zit, en al helemaal niet als de de ventilator die op de processor zit, blaast als vermoord, en dat er praktisch ijskoude lucht van komt.

  Grr.

 3. Michel het kan echt wel dat gewoon uw cooler er niet goed opzit hoor… kan echt wel op zo een korte tijd zo warm worden… bespaar uzelf veel geld en haal de cooler er is af, nieuwe pasta ertussen en er terugop…

 4. Mf. Pasta, schmasta. Ik heb daar noch zin noch ambitie voor, om te zitten prutsen met ventilators op processors. Om nog niet te vermelden dat de enige pasta in huis hier van de eetbare soort is.

  Linea recta naar de computerboer, daar afzetten en laten repareren.

  Nee maar. 🙂

 5. Koop maar een nieuwe, dat zal je humeur ten goede komen. Een mens heeft af en toe eens iets nieuws nodig. Maar je zal het natuurlijk nooit anders weten dat een onmisbare machine (wasmachine, ijskast,computer…) het begeeft als je net al het geld hebt opgedaan aan andere spullen. Niet getreurd, die andere spullen waren ook nodig en wat is geld tenslotte, behalve iets waar je toch voortdurend van tekort hebt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.