Overheating

Zie mij hier nu zitten bronselen op een laptop.

‘t Is weer eerste prijs medaille van de vetten os op mijn andere computer: oververhit. Ofwel is de sensor kapot, ofwel is het weer een vals contact tussen heat sink en processor, maar in alle geval: de computer start volgens de temperatuurrapporteringsmathilde op aan 90 °C, en kruipt op géén tijd naar 120 °C.

Ik wist geeneens dat die dingen zo warm kónden worden, ik vermoed dat er minstens érgens een sensorprobleem is.

Maar in alle geval: the upshot of it is dat ik op een laptop aan het prutsen ben. En dat de computer dus weer binnen zal moeten.

Grrr.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Gooi die kast open, blaas al het stof eruit. Start op en kijk of de fan draait. En vals contact tussen de CPU en de koelvin zal er niet zijn 😉

 2. Opengegooid, uiteraard wel. Stof uitgevblazen, natuurlijk. Fans draaien allemaal.

  En dat van dat vals contact, da’s wat Dokter Van Computerwinckels mij vorige keer zei: dat er stof onder (tussen? boven?) de cpu gekropen was, waardoor de warmte niet meer afgeleid kon geraken.

  Hey, I dunno. I only work with the damn things, ya know.

 3. da vind ik toch echt zo raar hé. een css / styling /programming wizard als gij… maar hardware-matig? okee, dat ge geen risico-operaties wilt doen ok.. maar ge zou dan toch tenminste het besef moeten hebben dat die computerwinkels u keihard int zak zetten? 🙂

 4. Hola, hola.

  Hardwarematig kan ik wel ‘t één en ‘t ander, het is gewoon dat ik geen zin heb om er mij mee bezig te houden. Kosten/baten is het de moeite niet waard om hele avonden waar ik wel wat anders te doen heb, door te brengen met een openstaande computer.

  En de computerwinkel waar ik naartoe ga, daar ga ik al meer dan tien jar naartoe, en ik vertrouw die mensen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.