Lawaai

Kan iemand mij eens uitleggen, en ik bedoel dat heel ernstig en niet om te lachen, waarom de muziek in den uitgang altijd maar luider wordt gezet naarmate de avond vordert?

Ik kan mij daar dood aan ergeren, voor die weinige keren dat ik ergens naartoe ga ‘s avonds. De muziek begint op pakweg volume 10, wordt dan naar 15 verzet als het echt goed begint te lopen, en dan tegen dat het volk begin weg te druppelen, gaat die muziek naar 20!

En dan staan we daar, in het café of de zaal, met nog vijftig man over waar er twee uur geleden driehonderd waren, en met de muziek nog luider dan daarnet. En dan moet er geroépen worden naar elkaar, ik bedoel, dat is toch voor niemand plezant?

Waarom moet dat zo luid? Akkoord, in zo’n disco-achtig iets, waar het doel van de avond dansen is, ja, dan misschien. Maar in een café-achtige zaak? Een feestje voor een verjaardag of een gelijkaardige gelegenheid, of gewoon een doordeweekse vrijdag of zaterdag? Dan komen de mensen daar toch gewoon om te spreken met mekaar—toch zeker later op de avond?

En als dan heel de ruimte vol staat met groepjes mensen die zich de keel schor aan het roepen zijn, twee aan twee want als derde persoon zonder oogcontact en klaar zicht op de lippen kun je het toch niet volgen, dan zou je toch verwachten dat zo’n stuk platendraaier een hint kan vatten, en dat die de muziek naar een normaler volume terugbrengt?

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Als de muziek luider wordt gezet naarmate de avond (nacht) vordert en het volk wegdruipt, dan willen ze je door al dat kabaal de indruk geven dat er nog veel volk is en dat je dus nog lang moet blijven, want dat je nog tegen veel mensen zal kunnen staan roepen.

  2. Doofwordende platendraaiers hebben er ook iets mee te maken.

    In de zaal van de Charlatan is het zo erg dat je zelfs een simpele boodschap als ‘Wil je nog iets drinken.’ niet meer gecommuniceerd krijgt zonder zich 1cm van de ontvanger z’n oor te bevinden.
    Of je moet als een aap in gebarentaal beginnen.

  3. Ik vind dat iedereen vanaf nu, uit protest, die tekens moet doen op z’n YMCA’s. U weet wel.
    “It’s fun to stay at the …” en dan armen wijd in de lucht enzovoort.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.