Mevrouw Leemans

Wel, kijk, als het goed is, mag het ook gezegd worden.

Zoals Bart opmerkt: Mevrouw Leemans heeft een nieuwe site. En het is een goeie website.

Slechte mensen gaan zeggen dat het er wel heel erg roze uitziet, en ik weet ook wel dat het minofmeer een standaardtemplate is op een standaard-Typo 3 en dat zowat alle individuele elementen pikkendief zijn van elders, maar het werkt.

Goeie, goeie website. Bravo, wie hem ook gemaakt heeft.

Doe mee met de conversatie

28 reacties

 1. Bravo, mevrouw Leemans! Een frisse en gebruiksvriendelijke website hebt u daar!

  Grappig (op de homepage): vroeger las je meestal ‘online’, maar dat was fout (het moest ‘on line’ zijn). Sinds de laatste herziening van de Nederlandse Spelling (enkele maanden geleden), is het weer ‘online’ geworden. Heel wat spellingsfouten (nu ja…) op websites werden daardoor vanzelf opgeheven, maar mevrouw Leemans doet het opnieuw fout 😉

 2. Awel, ik ben onlangs per toeval op het portfolio beland van de kerel die dat gemaakt heeft. Een student of pas afgestudeerde was het. En mev. Leemans was zonder twijfel het pronkstuk in zijn gallerij. Ik vind het wel ok.
  Extreem 2.0 voor een financiële instelling ..

 3. Interessant toch wat we leren:
  * misschien heet mevr. Leemans gewoon “Roos”
  * ze heeft volgens de foto een (klein)dochter-met-headset
  En vooral
  * de strategie-Wally is nog niet zo slecht [hé dat is zowel wat Eddy Wally doet als wat Wally van Dilbert doet: hang de domme uit en incasseer ondertussen]: ze heeft 13 mensen in dienst. Dat kan dit riddertje niet zeggen.

 4. De eerste roze site waar je geld kan lenen ipv uitgeven waarschijnlijk. Nee, ben niet aan roze, misschien een tikkeltje pink gecombineerd met veel zwart, maar dit niet. Ben dan ook een erg slechte mens, maar ‘k verdien er wel m’n boterham mee.

 5. Heeft iemand zondagavond op Canvas die Panorama-aflevering gezien over die tweederangs-kredietverstrekkers in Amerika?

  Ik maakte mij de bedenking dat zoiets vermoedelijk ook in België bestaat. Een heleboel kleine kredietinstellinkjes specialiseren zich in het lenen aan mensen die bij de gewone banken niet meer aan de bak komen voor een lening. Aan veel hogere intrestvoeten. Naar het schijnt een zeer winstgevende branche. Ik ken geen cijfers, en weet niet of het in België ook zo de spuigaten uit loopt als in de VS.

  Hoort mevrouw Leemans ook tot die tweederangs-kredietverstrekkers? Waarom staan er geen rentevoeten op haar site? Is haar site roze om het er allemaal “rooskleurig” te laten uitzien? 😉

 6. Web 2.0 : een slogan als een ander. ’t Klinkt wel ‘hip’.
  ’t Is zoals een auto : een auto van pakweg 10 jaar oud is in se gelijk aan een nieuwe auto. Hij rijdt van punt A naar punt B. Vroeger gebruikte ik een kaart, nu een GPS. Is dat fundamenteel anders ?
  Web 2.0 of 1.0 of wat dan ook, het blijft ‘web’. Technieken wijzigen, so what ? Yes, I know, meer interactiviteit en zo. Ik vind een website goed omwille van de inhoud, dan pas de design, en dan pas de onderliggende code. Zogenaamd web 2.0 lijkt dit vaak in omgekeerde volgorde toe te passen.

 7. Iedereen interpreteert de term web2.0 op een andere manier. De Leemans website gebruikt de design elementen die bon ton zijn in het web2.0 wereldje. Dat is volgens mij het enige web2.0 aan die site.

 8. “De nieuwe site van mevrouw Leemans is wel zeer Web2.0”.

  Dat is zoals iemand die zijn auto beschildert met witte en zwarte strepen en dan zegt: “mijn auto is wel zéér zebra!”.

  Ja, de uiterlijke kenmerken doen inderdaad zeer sterk denken aan de uiterlijke kenmerken van die sites die zich Web 2.0 noemen.

 9. @LVB: kredietverstrekkend Belgie loopt volgens mij dezelfde richting uit. Maar het is voorlopig nog op een meer verborgen wijze (tot en met: klein electro kopen op krediet).

  Als lid van een familie waarin ze “de boekskes” graag eens laten rondgaan, ben ik keer op keer gechoqueerd hoeveel reclame er voor kredietverstrekkers gemaakt wordt. En dan mag je er van uitgaan dat die dus evenredig veel klanten hebben. Steeds vaker staat daar bij “ook voor mensen op de zwarte lijst”. Bij anderen staat “bundelen van bestaande kredieten” en ik vermoed dat dat een bedekte manier is om hetzelfde te zeggen?

  Natuurlijk is mevr. Leemans wel anders. Dat is lenen zoals bij een vriendin 🙂

 10. hallokkes ,
  ‘k heb niet veel nodig , ongeveer 600€ ,ben op pensioen , en dat is ongeveer 1350, ‘ k heb ze wel dringend , nodig , afdbetaling gebeursd via domicileiereing

  groetjes

 11. Pingback: Open Site Explorer

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.