Twee vliegen, twee spinnen

Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken.

Een gele strontvlieg (Scathophaga stercoraria).

Gele strontvlieg

Dringend dringend tijd voor een betere flits-oplossing.

En een klein vliegje dat bijna helemaal versleten was:

Oud versleten vliegje

En een huisspin tussen twee dakpannen:

Een huisspin

En een klein spinnetje tussen twee andere dakpannen:

Een spinnetje

5 reacties op “Twee vliegen, twee spinnen”

 1. Op het net op zoek naar een macro voorzetlens kwam ik toevallig op je site en las daar “dringend tijd voor een betere flits-oplossing”.

  Ik denk dat de ringflits voor macro-opnamen nu wel voorbijgestreefd is. De toekomst is aan de superfelle witte LEDs zoals hier:
  http://users.telenet.be/cisken/LED_ringlight/LED_ringlight.html

  Mijn prototype (bouwjaar 2003) heeft nog relatief zwakke LEDs met per stuk ongeveer 3.500 millicandela lichtopbrengst. Maar als je 3 rijen LEDs met 35.000 mcd of méér kunt inbouwen, dan zal je véél meer scherptediepte verkrijgen dan met mijn prototype.
  Zie de LEDs van
  http://www.totalstyles.fr/leds-10mm-highpower-led-blanche-c-99_100.html

  Deze laatste link heb ik een goed jaar geleden gekregen van een Franse collega. Ik heb nog niet gezocht, maar wellicht bestaan er nu nog sterkere witte LEDs.

  P.S. Wat, denk jij, is de betere macro +10 voorzetlens 55mm diam., die van Hoya of die van B+W? (Raynox kost minder, maar zou minderwaardig zijn).

  _____________________________________________
  Francis Kennis, aka E Pericoloso Sporgersi
  http://www.cisken.be/graphics/graphic_sig.gif

 2. Oei, eum. Ik ken er niet genoeg van om iets nuttigs te zeggen over voorzetlenzen, maar wat ringflits betreft: ik vrees dat ik toch maar met “echte” flitsen ga.

  Betere oplossing in mijn ogen is iets waarbij ik zwakkere flitsen dan de ringflits die ik nu gebruiik, kan inzetten, maar wel meer flitsen in totaal: drie of vier, en dan allemaal draadloos met elkaar gelinkt en toch nog (i)TTL…

Reacties zijn gesloten.