Wrongdea

Soms vraagt een mens zich af… Neem nu deze, Wridea.

Alles erop en eraan, mooi design, he-le-maal Webtweepuntnul tot zelfs de “beta” die ondertussen toch wel de rigueur is in het logo:

Wridea1

Wat doét het precies? Glad you asked. Je hebt “pagina’s”, en op die pagina’s kan de “ideeën” zetten, die een “categorie” kunnen hebben.

De ideeën bestaan uit een titel en een tekst (zonder layout). Ideën verschijnen in alfabetische volgorde op de pagina’s, en krijgen afhankelijk van de categorie een ander kleurtje op de pagina.

En-dat-is-het.

Dus je kan iets doen in de zin van:

 • Werk
  • Idee 1 (categorie A)
  • Idee 2 (categorie B)
  • Idee 3 (categorie A)
 • Hobbyproject
  • Idee 4 (categorie C)
  • Idee 5 (categorie A)
 • Persoonlijke dingen

Rangschikking van de ideeën? Alfabetisch. Wil je er een deadline aan verbinden? Euh, doe maar: in de titel of in de tekst, zoek zelf maar een systeem. Wat als een idee niet meer actueel is? Deleten hé. En als je het niet meer wil overal zien maar wel nog wil houden? Euh, hernoemen naar “ZZZZ Oude Titel”?

Hoe het werkt in de praktijk? Een slechter mens zou zeggen “het trekt op den hond zijn kloten”. Ik zou iets in de zin van “het is voor verbetering vatbaar” opperen. Het ziet er allemaal goed uit natuurlijk:

Wridea2

…meer afgeronde hoeken dan je een kat naar kan gooien, en tabs, en subtiele effecten en alles, maar in het gebruik: nope.

Die kunstmatige onderverdeling tussen die twee doosjes: bleh. Klik op “pages”, en je krijgt een lijst van pagina’s. Klik op een paginanaam en je kan de paginanaam editeren, maar dat moet wel in het doosje links. Ook de werking is me niet geheel duidelijk: klik op “ideas” en ik krijg een lege pagina te zien. Ik moet in de dropdown linksboven één van mijn pagina’s selecteren om ideeën te zien te krijgen. Er gebeuren vreemde dingen als ik alle categorieën verwijder.

Eigenlijk: waar zijn die mensen hun gedachten? Als ze toch ajaxgewijs bezig zijn, waarom dan niet meteen de hele hap te doen? Klik op een categorie en je kan de categorienaam editeren, klik op het idee en je kan het meteen editeren in-page, versleep de ideeën om ze te rangschikken, en zo verder en zo voorts?

Oh, kijk, dààr staat het:

Wridea has been developed in 7 days. This free service is for helping people to organize their ideas, to-do’s, shopping lists, projects, milestones and other similar things easily.

Ontwikkeld op zeven dagen, alsof dat iets is om trots op te zijn. Oh, I see. Een paragraaf erboven:

Wridea is brought to you by Octeth Technologies, a company which is serving to ten thousands of users world wide with its most popular PHP email marketing application, oemPro.

‘t Is gewoon een reclameboodschapje. Oef. Ik dacht even dat dit ernstig bedoeld was. Gelukkig niet. Pfff.

Niet eens de moeite waard om me over op te winden dus. 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Oooh. OemPro! Ik ken een –verder niet gespecifieerde– webmaster –van een verder niet gespecifieerd bedrijf– die dat gebruikt omdat hij den hond zijn botten van mailing lists afweet en zijn provider –die er verder al in geslaagd is het ganse bedrijfsnetwerk lam te leggen omdat hij de MX entries verkeerd had ingegeven en de DNS compleet in de soep had geholpen– hem dat aangeraden had en hij dat dus maar gebruikt zonder te weten wat hij doet, waardoor die provider vette support-inkomsten krijgt om zijn eigen kemels recht te zetten.

  Edoch dit geheel terzijde.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.