Damn lies and statistics

Als ik de Metro toch op de scanner liggen heb…

Blogmetro

Acht! en! dertig! procent! van de Belgische jongeren tussen 12 en 18 jaar heeft een blog. Een snelle blik op de statistieken later: dan zouden er hier ergens door de driehonderdduizend weblogs moeten rondslingeren van jongeren tussen 12 en 18.

Ah kijk, ik zie dat ik niet de eerste ben die daar bedenkingen bij heeft, maar toch: arhem.

Geschreven al luisterend naar: Tom Waits – Rain Dogs – Anywhere I Lay My Head

22 reacties op “Damn lies and statistics”

 1. Pingback: B.V.L.G.
 2. Pingback: Lewisiana
 3. Als ze in het begrip blog ook de “MSN spaces” meetellen, kan ik me wel inbeelden dat ze zo’n percentage bekomen. Als ik zo mijn MSN mijst bekijk, zijn er alleszinds al een hele hoop.

 4. Vooral de zinsnede “bloggen jongeren vooral als ze op zoek zijn naar hun sociale identiteit” trok mijn aandacht. Terwijl de meeste blogs die ik lees, van de hand van stilaan grijzende dertigers zijn…

 5. Héla héla, ik ben wel dertiger maar nog lang niet grijzend! Lang niet! Trouwens, die paar grijze haartjes tellen niet mee. En ik trek die toch uit.

 6. Wat ik me ook afvraag: hoeveel dubbeltellingen zitten daar in?

  Ik zit bv. op Squidoo, Hyves, Myspace en WordPress.

  Bovendien: hoeveel inactieve zitten daartussen? De bovenstaande zijn enkel test-accounts, om de respectievelijke diensten uit te testen.

  Ik kan me voorstellen dat jongeren ook alles één keertje uitproberen.

 7. *steekt zijn hand op*

  *voelt zich zwaar verheven boven msn spaces, redbox bloggers*

  Ik tel voor, eh, vier, denk ik. Op eigen hosting en wordpress + blogger alleen al.

 8. 1. ik ben geen jongere,
  2. ik zie mij eerder als occasional blogger als ik het nodig acht, en totaal niet literair getint

 9. onderzoek onder 9000 jongeren in negen landen…
  met een beetje geluk hebben ze dus max 1000 belgische jongeren gehad… en dan erg pech gehad om een representatieve steekproef te nemen.. 38 percent lijkt me surreëel 🙂

  of inderdaad te brede definitie van blog.. zo heb je msn spaces, hetgeen gewoon foto-webspace voor de meesten is,

  of skyblog in wallonië, hetgeen het een “fotocollagetje” na het ander is met “kikoooo [insert naam van vriendin] jtaime pour toujours bizoussssssss!!!” 🙂

 10. Misschien denken sommigen dat het achterlaten van commentaren op een blog ook “bloggen” is? Ja, dan kom je misschien wel aan dertig procent hé.

 11. Pingback: Blogologie
 12. De MSN Spaces zullen er zeker wel voor iets tussen zitten, het zijn er echter geen 2,4 miljoen in België zoals eerder opgemerkt, maar 1,25 miljoen. De 2,4 miljoen waarvan sprake zijn het aantal unieke bezoekers per maand op MSN Spaces in België. Dat we in België met onze jongeren goed scoren qua online (naast bloggen) was ook al gebleken uit onderzoek van MSN dat je kan terugvinden op: http://advertising.msn.be/Research/default.aspx?pageid=773

  Kris Hoet (MSN / Windows Live)

 13. Ik denk dat er inderdaat heel wat mensen zijn (dus ook jongeren) die op internet op meerdere plaatsen traceerbaar zijn.
  Zelf heb ik mijn eigen weblog, zit ik op MSN (op twee adressen) en dan heb ik nog eens op een andere plaats in cyberspace wat gigabytes gereserveerd om foto’s op te zetten.
  Ik vraag me af hoeveel sites je niet vragen een profiel aan te maken in ruil voor een of andere dienst. Het is zo een beetje zoals mijn portefeuille: die zit vol met plastic kaartjes, tien keer meer dan me lief is.

Reacties zijn gesloten.