‘t Is niet genoeg dat ik op het werk met css en dingen bezig ben, nà mijn uren is het ook van dat: trekken en duwen en duwen en trekken aan templates en dingen in WordPress.

Eigenlijk feitelijk is dat wel wijs, zo prutsen met templates. Hier ook weer: gewoon het hoofd erbij houden, niet panikeren, en met enige regelmaat wat afstand nemen en een reality check uitvoeren.

Zoals daarnet: ik gebruik een aantal plugins en wat eigen php om een aantal dingen te doen die WordPress niet van zichzelf kan doen.  Dat geeft als gevolg dat ik door drie keer gelijkaardige dingen, drie verschillende mark-ups kreeg:

  1. <ul id="ding">
      <li>hoofding
        <ul class="spel"><li>item</li>
          <li>item</li></ul>
      </li>
      <li>hoofding
        <ul class="spel"><li>item</li>
          <li>item</li></ul>
      </li>
    </ul>
  2. <h3>hoofding</h3>
    <p>item</p>
    <p>item</p>
    <h3>hoofding</h3>
    <p>item</p>
    <p>item</p>
  3. <p>hoofding
    <small>item, item</small></p>
    <p>hoofding
    <small>item, item</small></p>

Die “hoofding” en “item” moeten telkens (ongeveer) dezelfde style krijgen, dus dat gaf op geen tijd atrociteiten in de zin van

div#een ul#ding li, div#twee h3, div#drie p {
regel regel regel
}

en allerlei kunst– en vliegwerk om die <small>s in display:block te krijgen, en prutserijen met uitzonderingen op uitzonderingen (ul li ul.bla li.gerief en zo).

Enfin, ‘t had geen uitzicht meer.

En dus—kogel door kerk te G.: de plugins zelf bepoteld. De output daarvan geharmoniseerd. Het kwaad bij de wortel aangepakt.

Tja, veel plugins upgraden zal er dus niet aan te pas moeten komen. Of de wijzigingen zouden ook moeten opnieuw overgenomen worden natuurlijk. Heb ik mezelf lekker (heel erg relatief) onmisbaar gemaakt! 🙂

<rant>
kijk hé! dààr krijg ik dus het vliegend heen en weer van bij WordPress: die hele plugin-architectuur die allemaal heel erg proper zou kunnen zijn, maar dat in de praktijk helemaal niet is. Het zou zo goed zijn mochten al die plugins hun gegevens gewoon als een structuurtje teruggeven in plaats van html en data vrolijk te mixen. Maar nee: zet er nog maar een hardgecodeerd tagsken tussen mannen! Toe maar! Een stijltje meer of minder, daar kijken wij niet op! En uiteraard structureren wij al onze gegevens met <li>’s, ah ja, da’s toch, hoe-was-het-ook-al-weer, semantisch zeker hé?
</rant>



Reacties

12 reacties op “Prutsen en doen”

  1. Euh: ’t is open source en van de community en zo. Maak een diff tegen de sourcetree, en hang het als ticket in Trac en zo. Hoezo geen sourcetree en Trac voor de plugins? Aha. Welja. 😀

  2. O, maar die is er hoor, maar ’t is vrijwillig en ze doen niet allemaal mee.

    Niet alle open source kan zich veroorloven om de mom and pop-pluginschrijverders op even fascistoïde wijze te behandelen. 😀

  3. Trouwens: is die Trac gemakkelijk op te zetten? ’t Ziet er in ieder geval iets uit waar ik totaal op zou kicken.

    Om het met het jonge volkje te zeggen. (denk ik) 🙂

  4. dat zou wa kweenie oe vet zijn michel.

    en al.

  5. oeps ik heb een wintje op maar ja mijn kinders hebben examen en ik ben sressie

  6. wanneer was bangelijk ook alweer cool?

  7. Wel, in 1988 was dat cool in Antwerpen, voor zover ik me dat kan herinneren.
    Ik kan me niet inbeelden dat het hier in Gent ooit anders dan belachelijk geklonken heeft, maar ik en de jeugdcultuur: twee zeer verschillende werelden.

  8. ik kan u garanderen dat bangelijk hier altijd totaal onhip is geweest.

    Safe! het is allemaal safe, zeg ik u!

  9. Altijd grappig als je hier in het Gentse een paar Antwerpenaars ziet lopen en zo heel toevallig opvangt: “da ies wa bangelijk moat!” 😀

  10. Hiersie daarsie, Beau, De Kerel Met De Vinger Op De Pols Van De Jeugd (et pour cause :)) — zeg eens, wat is tegenwoordig iets dat gebruikt wordt om aan te geven dat iets wijs is?

  11. Hashistoid – hashistoid: ’t is ’t succes van Drupal geworden tedjie.