Drama’s ter elfder ure

Vannamiddag vertrekken wij richting Ardennen en laten wij ons huis over aan de huiszitter van dienst.

Uiteraard, uiteraard moet het dan net vandaag gebeuren dat de electriciteit raar doet. Zekeringen gesprongen? Blijkbaar niet. Sandra is naar een buur geweest, en die mens zegt dat alles er normaal uitziet in de zekeringkast.

Het licht werkt nog, maar niet overal, de stopcontacten werken ook nog, maar ook niet overal, enfin, denk ik toch, want heel erg duidelijk is het me niet. Zeker is dat de koelkast en de diepvries het niet meer doen.

De meneer van de electriciteit is niet te bereiken, en eigenlijk maakt het niet veel uit als hij wel te bereiken zou zijn, want ik heb er geen idee van hoe we zouden kunnen afspreken met die mens, want ik heb er geen idee van wie er wanneer thuis is vandaag.

Zucht. Wie zei er ook alweer dat ze een GSM nergens voor nodig zou hebben?

5 reacties op “Drama’s ter elfder ure”

  1. Hm. Vreemd. Of misschien toch niet. Wij hebben net nieuwe elektriciteitskabels gelegd in ons huisje, en hebben de kringen van de living en de eetkamer elk voor de helft in elke kamer gelegd. Gut, hoe leg je nu zoiets begrijpelijk uit, daar ben ik slecht in. Hopelijk ben je een goede verstaander. Stel dat je zowel in de eetkamer als de living in elke hoek een stopcontact hebt, 8 stopcontacten dus. Dan hebben wij stopcontact 1, 3, 5 en 7 op één kring gezet, en de ‘even’ stopcontacten op de andere kring. Dus beide kringen lopen door beide kamers. Waarom? Als er één van beide kringen wegvalt, dan kan je nog steeds in elke kamer de helft van de stopcontacten gebruiken (vb. om je materiaal om de elektriciteit te repareren op aan te sluiten… :-S).

    Misschien is het bij jullie ook zo geïnstalleerd?

Reacties zijn gesloten.