Verbouwingen: de keuken (iv)

Het lijkt alsof het een tijdje stil is geweest in de keuken, maar dat is maar een indruk. Want sinds vorige keer zijn er overal kastjes en deuren bijgekomen, is er links en rechts wat aan de electriciteit gedaan, is de vergruizelaar geplaatst, is er een gat gemaakt voor electriciteit en televisie, en is het hele centrale blok terug ingekist.

Oh, en vandaag:

De muur ingesmeten

…de muur ingesmeten. En paaltjes gezet (ik ben er zeker van dat er een technische term voor bestaat — poutrellen, vermoed ik, zelfs al staan ze recht?) aan de twee kanten van het stuk muur dat er nog staat.

Fantastisch zicht, eigenlijk, zo van op de trap naar beneden gezien, en ook wel wijs dat de mensen die de vloer gelegd hebben, hem aan de twee kanten van de trap (die tot vandaag dus al honderden jaren door een muur gescheiden waren) gelijk gelegd hebben van stroken in de breedte:

De keuken

‘t Was in alle geval bricolage, de manier waarop het huis in elkaar gezet is. Blijkt, bijvoorbeeld, dat de funderingen een eindje verder dan de steunmuur zitten. Dat zal wel al een paar honderd jaar zo zijn en het is nog niet ingezakt, maar toch. Nu staan er nog een paar extra stutten — we gaan het allemaal een weekje laten zichzelf zetten, en dan zien we wel:

De muur ingesmeten

Ondertussen is dit voorlopig de toestand (bij valavond en zonder licht, jaja, ik weet het):

De keuken

Next up: nog meer kastdeuren, handvaten aan de lades, afwerking en bekisting rond het uitgekapte stuk muur, een nieuwe trap, muren en plafond schilderen, en het hele stuk muur rond het vuur doen.

Dat ene stuk muur is nu nog helemaal leeg, maar daar komen van onder tot boven nog kasten, en een dampkap, en een verdoken kast achter andere kasten, en dingen:

[5] situatie, 20080912, 3 images, KGB_9405 - KGB_9407 - 7206x2455 - SCUL-Smartblend

Geen idee in welke volgorde dat allemaal gaat gebeuren, maar het begint te korten.

(en dan de living, en er wordt ook nog een deurgat met de helft verkleind, en allemaal deuren gestoken, en dan het achterhuis, en dan de badkamer, en dan de slaapkamer, en de douche, en de tuin)

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Stations, noemt mijn aannemer dat. Klinkt als een frans derivaat. Poutrel wordt, voor zover ik er iets van afweet, enkel gebruikt voor permanente, horizontale overspanningsbalken van metaal of gewapend beton. Doe er uw voordeel mee!
    zig.

  2. Slimmeken, ze kunnen toch niet anders dan die tegels gelijk leggen 🙂 Die komen namelijk bij elkaar in de keuken, en als ze rechts die tegels anders hadden willen leggen hadden ze ergens tussenin een rij met halve tegels of zo moeten leggen, want nu zijn die automatisch op dezelfde hoogte hé. ‘k Hoop dat je begrijpt wat ik wil zeggen want het komt er precies niet goed uit!

    Het ziet er al heel tof uit allemaal, en jullie hebben smaak!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.