Park

Vannamiddag een beetje vroeger gestopt met werken en met Sandra en de kinderen naar Boudewijnpark (dol fie na rie jum!) geweest.

Mens met zeeleeuw en vis

Dolfijn in de lucht

Dolfijnen onder water

Zeeleeuwen en dolfijnen, daar wist ik wel van, maar niet dat er daar ook een roedel roofvogels zat. Mooie photo opportunity, daar niet van…

Roofvogel

Gier

Roofvogel

…maar ik vraag me toch af in welke omstandigheden zo’n gier of arend hier leeft: in alle geval lagen ze die twee of zo uur dat we er rondgelopen hebben aan de ketting. Vliegen was er niet bij. Vies.

6 reacties op “Park”

  1. Soms zou ik oo liever een park zien waar ze maar 5 beesten hadden, maar die dan wel vrolijk zouden kunnen rondlopen- en fladderen. Ik zag laatst een koppel jonge leeuwen in een kotteke van 10 op 10 en ik werd daar een beetje triest van. Vaak hangt er dan zo’n dofheid in hun ogen waar je ziel stiekem ook een beetje dof van wordt. En het leukste vind ik dan dat als je daar met kinderen bent, dat die nog meer kijken naar rondstappende duiven die de gevallen nootjes komen opeten dan naar de bijna uitgestorven sneeuwluipaarden. Wilde/zeldzame beestjes willen zien zal wel weer zo iets cultureel bepaalds zijn.
    (een ‘roedel’ vogels? wel een fijne alliteratieve kans natuurlijk.)

  2. Helemaal mee eens ! Ik keer ook altijd heel triestig naar huis na een bezoek aan zoiets als een zoo of een dierenpark. Dolfijnen horen trouwens ook niet thuis in een dolfinarium. Wist je dat ze constant antischimmel medicijnen krijgen toegediend omdat ze anders helemaal onder de schimmel zouden zitten vanwege het verblijf in zo’n bassin ?

  3. Hoe kunnen ongevallen met wilde dieren in zoo’s vermeden worden ? Simpel :schaf het begrip zoo af !Wilde dieren aan een plubliek voorstellen is een misdaad tegen over de dieren !daarom zeg ik ,blijf gewoon weg uit deze wrede gevangenissen en ga naar een pretpark ! waarlijk je financiert enkel dierenleed en steunt het winsbuiter !WILDE DIEREN HOREN ENKEL IN HET WILD !!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.