Kloterij

Tussen 20u27 en 23u17: 547 spammails binnengekregen.

Het internet slibt dicht.

Ik ga denk ik zelfs de Junk Suspects niet meer nakijken.

Ik heb daar geen tijd voor.

Bijna weekend. Tijd voor de dingen waar nu geen tijd voor is. Euh, ah nee, toch niet.

Zucht. Mijn leven slibt dicht.

[en mag ik daar aan toevoegen dat het leven fucking zuigt als uw computers ook zuigen? en als er geen tijd is om ze opnieuw te installeren terwijl dat eigenlijk wel zou moeten gebeuren? er is zo ongeveer geen kwartier op elke gegeven dag dat ik wakker ben en dat ik geen computer nodig heb, en àl de computers die ik heb, zowel op mijn werk als bij mij thuis, zijn zo traag als een kattenjong in een natte juten zak in een modderbad.]

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Daar zeg je zoiets: ik heb in de meer dan tien jaar dat ik een e-mail adres heb consequent élke keer als ik kon vermoeden dat er spam ging van komen mijn yahoo adres opgegeven (eerst onbewust, later héél bewust), met als gevolg dat mijn yahoomailbox nu gebombardeerd wordt (200 spams per dag wel nog maar) – gelukkig heeft yahoo wel een goeie filter en telt de spam niet mee in je totale toegelaten mailbox grootte. Ik doe niet meer de moeite de suspects te checken, gewoon ‘empty spam folder’ en hooray!

    En TOCH krijg ik nu elke dag een 20-tal spam mails binnen op mijn telenet adres. Hoe kan dat? Ofwel verkoopt Telenet zelf de adreslijsten aan spammers (géén verrassing, er zit een Hollander aan het roer dus het moet opbrengen), ofwel zijn er vrienden/collega’s/familieleden die het tof vinden andere mensen hun mailadres te gebruiken voor verkeerde doeleinden.

    Vies!

  2. @ rendv : Heel simpel. Je mailt met je telenet-adres naar iemand (vriend, familie, whatever). Vanaf dan staat je adres in zijn/haar adresboek/geheugen van zijn/haar mailprogramma. Vriend/Familie in kwestie is ietwat lomper op het net en haalt een virusje, wormpje of spyware-gevalleke binnen. Klets. Enige tijd later wordt (meestal) o.a. het adresboek doorgepompt naar een server in pakweg het Oosten. Vanaf dan staat je telenet-adres in spamlijsten. Juicht !
    Andere mogelijkheid : je adres passeert tijdens het mailen enkele mailservers. Eentje wordt gehackt. Klets. Alle gepasseerde adressen die ze er nog op kunnen terugvinden staan in de spamlijsten. Juicht nogmaals !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.