Protest!

Geachte NMBS,

Sympathiek van u, dat de tweede klasse tegenwoordig comfortabeler is dan menige eerste klasse elders. Een pluim voor het rijcomfort: toekomen of vertrekken gaat niet meer gepaard met exorbitante G-krachten, de zetels zijn beter dan veel bureaustoelen, en de voetsteuntjes zijn precies op de juiste hoogte geplaatst.

Ook proficiat voor het geluidsniveau in de wagons: geen tedunk-tedunk tedunk-tedunk meer zoals toen de dieren nog spraken, geen piepende remmen als de trein in het station toekomt, geen knarsende wielen als hij weer aanzet.

Beste NMBS, één ding moet me van het hart: uw conducteurs, krijgen die niet meer de instructie om de stations aan te kondigen of zo? En het piem-poem-geluidje bij het binnenrijden van Brugge, wie heeft u gezegd dat het een goed idee was om dat af te zetten?

Maar goed. Detailkritiek. Ik wil u hoedanook allerhartelijkst danken, beste NMBS, voor dat anderhalf uur extra slaaptijd vanmorgen, tussen 7u30 en 9u in de trein van Gent-Dampoort over Aalter en Brugge naar Oostende en dan weer terug naar Brugge. Het was bijzonder welkom, en bijzonder aangenaam.

Met vriendelijke groeten.

11 reacties op “Protest!”

 1. Diene piempoem dat laten ze tegenwoordig regelmatig achterwege, de conducteurs op de lijn Brussel-Gent. Maar soms, héél soms, is er eentje die zichzelf zooo graag hoort praten dat hij de hele rit bxl-noord tot bxl-centraal vol lult. Terwijl ik een dutje wil doen!

  Los daarvan snap ik niet hoe je door kan pitten terwijl mensen op- en afstappen en deuren opengaan en weer dicht. Maar ik heb dan ook geen vier kinders, dus vermoeidheid is mij geheel onbekend 🙂

  Eddy Murphy Raw of Delirious?

 2. Wat, geen G-krachten? Voetsteuntjes? Goede stoelen? Tedunk-tedunk, noch piepende remmen?

  Ik moet verhuizen, want op de boemeltrein die ik dagelijks neem is dat soort comfort vooralsnog afwezig. Maar elk nadeel heb zijn voordeel: de aankondigingen, die hebben we wel.

 3. Weer typisch een socialisten-attitude: als je een probleem hebt moet de maatschappij het oplossen.

  Een liberaal zou al lang een gps-wekker in elkaar geflanst hebben die je wakker maakt als je je bestemming nadert.

 4. lol. Een gps-wekker die is goed!
  Anderzijds: er is toch zoiets als ‘klantvriendelijkheid’ en ‘klantenbinding’ door ‘dienstverlening’. Toch ‘buzzwords’ waar ze bij de zelfstandigen (en kmo’s en ondernemingen) zo liberaal mee rondstrooien?

Reacties zijn gesloten.