De consultant

Ik heb heel mijn professionele leven gedaan wat ik nu doe, maar dat was dan wel–op een korte periode bij de Provincie Oost-Vlaanderen na (allo Koen!)–altijd ofwel op mijn eigen kantoor, ofwel bij mij thuis, en minstens altijd op mijn eigen materiaal.

Nu zit ik een paar dagen per week bij de klant. Met toegang tot intranet en een eigen e-mailaccount en een eigen badge en alles. Maar wel: niet met mijn eigen computer, helemaal naar mijn eigen goesting ingesteld en geconfigureerd. Nee, op materiaal van de klant.

Pas op, hoegenaamd geen slecht materiaal: dual 1280×1024 monitors, een bijzonder degelijke stoel (toevallig van hetzelfde merk als op het werk, wel een paar modellen minder duur :)), en dat er sympathieke mensen overal in de buurt zitten helpt ook wel.

Maar: helemaal geen eigen materiaal, dat is toch wel iets anders. Om maar iets te zeggen: Windows 2000 (en dus geen ClearType), Internet Explorer 6 (en dus geen tabs), uiteraard niet de mogelijkheid om programma’s te installeren (en dus geen resem aan utilities die ik anders dagelijks gebruik).

Ik denk dat ik maar eens een vette memory stick koop en daar wat applicaties naar mijn goesting op zet. Van die dingen-die-vanop-usb-dinges-runnen en zo.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. IE6? Laat me eens raden welke klant… als het zo is wat ik denk dan ga je “van die dingen-die-vanop-usb-dinges-runnen” lichtjes mogen vergeten vrees ik.
  ;-(
  Tenminste, bij mij lukt het in geen geval. No way.

 2. Ik heb juist hetzelfde probleem. Ik moét mijn eigen tools, instellingen, extensies, skins (ahem) en andere prutsen hebben om efficiënt te kunnen werken. Zelfs van een andere muis en een ander toetsenbord krijg ik al rap de zenuwen.

  Niets vervelender dan bij een klant op een kale PC zonder beheerdersbrechten mijn ‘ding’ te moeten doen… en op ministeries is ‘t internet meestal ook nog pokketraag 😀

 3. Tsja, ik wilde het ook zeggen … als je vanop usb allerlei progs wil laten lopen, moet je maar hopen dat de policies niet dusdanig staan ingesteld dat dat onmogelijk gemaakt wordt. Welkom in de werkwereld van de doorsnee IT’er 😉

 4. USB is bij ons ook zo dood als een pier voor wat sticks en andere opslagmedia betreft.
  Koptelefoontjes en al: soms.
  Verder: zo dicht als een huis.
  Internetpolicy van hier tot ginder (enkel voor externen zo lijkt het wel!) en strenge controle.
  Of ze cht tracken zoals bij Bruno weet ik niet, maar’t zou me niet echt verwonderen…

 5. mja, en uit die woorden versta ik dat dat dan ook een redelijk vaste klant is waar je dikwijls naartoe moet en niet een implementatietraject moet gaan doorlopen van een aantal dagen. Niet zo leuk nee.

 6. Beste mvu,

  als je het eens vriendelijk aan die andere collega pv vraagt, krijg je een usb-stick van het werk hoor.

  Ik heb er een mooie blauwe van 256Mb – not huge but it does the trick. Tis in korte tijd een trouwe vriend geworden.

  Btw: ik zit vlak in de buurt WTC II, ergens in het midden.

  kv

 7. Spijtig dat ge uw ding niet op Linux kunt doen. Anders gewoon een LiveCD/DVD maken met customized software en instellingen die ge overal kunt gebruiken. Echt ferm handig, tenzij ze ook dat geblokkeerd hebben in de bios.

 8. Ow ow, ‘t klinkt bijna alsof ik mijn werk niet kan doen–hoegenaamd niet. Al wat ik uiteindelijk op het ogenblik nodig heb, is kunnen spreken met mensen, toegang tot hun intranet en een aantal applicaties, en dat is het zowat.

  Dingen neerschrijven doe ik in mijn Moleskine en/of in Word. De rest kan wel later volgen, dat kan ik op mijn eigen bureau doen.

  En als ik écht écht moet op een eigen computer mijn eigen ding doen, dan zoek ik gewoon een hotspot en zit ik vpngewijs ook praktisch op mijn eigen bureau.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.