Muzak

In Brussel-Noord speelde vanavond dit geluid:

[audio:http://www.vuijlsteke.be/michel/CIMG3281.mp3]

(het geruis is de trein die net toekomt)

Akkoord, muzak, maar dan wel catchy muzak. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik recent nog muziek heb horen spelen op het perron van een station.

Misschien dat ze het doen om de gemoederen te kalmeren of zo?

In alle geval: om dit op te nemen heb ik zo’n anderhalve minuut met mijn fototoestel (dat ook geluid op kan nemen) naar de luidspreker staan wijzen. Tot collega Bart, toevallig ook op hetzelfde perron toegekomen, me vroeg of ik eigenlijk een foto aan het nemen was van de luidspreker.

Nog een beetje en ik ga moeten beginnen oppassen. Dat ik niet een reputatie krijg van dienen aardigaard, in de treinstations waar ik passeer.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Dat is hier in Hamburg van ‘t zelfde. Ik heb me laten vertellen dat het druggebruikers afhoudt. Daarom eveneens blauw TL licht op vele plaatsen im Hauptbahnhof, eveneens om dezelfde reden.

  2. in winkelcentrum Vredenburg (Station Utrecht) draaien ze klassieke muziek om hangjongeren – zo heet dat hier in ‘t hollandse – te verdrijven. Schijnt erg effectief te zijn.

  3. Jagen ze die hangjongeren niet weg middels een hoge pieptoon, niet meer hoorbaar voor ons *iets minder* jongeren? Of was dat alleen nog maar een (geslaagd) experiment?

    Brussel Noord, op de vijf maand dat ik daar vier keer per dag doorheen slof draait dezelfde cd op endless repeat. Iets van Dido, iets van Norah Jones, en dan véél rechtenvrije crap. Beter dan niets, hoor ik u zeggen? Misschien is die eindeloze herhaling ook wel efficiënt bevonden om bedelaars en arme mensen die zich daar komen verwarmen weg te jagen? (Aan de stationmensen: het marcheert niet)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.