Wreed accident

Normaal gezien kijk ik naar televisie, enfin, naar de laptop als ik van mijn werk kom.

Zo ook toen ik van de trein stapte vanavond. En ik heb een accident gehad vanavond op de fiets van de Dampoort naar huis.

Maar! En dat is de clou! Ik was niet naar de laptop aan het kijken!

Toen ik het station uit kwam, was ik Lien en daarna ook Reinhart tegengekomen, die blijkbaar alletwee op dezelfde trein zaten, en ik had mijn computer toegedaan. Ik was redelijk gehaast omdat ik dacht dat ik vroeg thuis moest zijn (bleek niet het geval te zijn, ‘t is pas morgen), dus ik heb de computer maar opgeborgen in plaats van alles weer in gang te steken.

Bijna twee jaar aan een stuk rijd ik praktisch alle dagen al laptopkijkend op de fiets rond, en nu ik voor één keer helemaal veilig naar huis ga, word ik dus overreden.

Klemgereden tegen de bordure op de Joremaaie, al afdraaiend naar de Baudelokaai. Ik over de fiets geduwd. De man (of vrouw) is gewoon doorgereden. ’t Was donker en ik was helemaal verbouwereerd, ik heb geeneens naar de nummerplaat gekeken.

Absoluut niet slecht terechtgekomen of zo, eigenlijk gewoon zeer traag schuingeduwd en met mijn rechterknie in het grint geschuurd. Tot zover mijn broek: geeltegans gescheurd.

Ai, oei

En een gabbe in mijn knie. Of nee, een mega-schaafwond. Het piekt! Ik was al helemaal vergeten hoe fijn dat niet aanvoelt! Ik voel mij helemaal terug zeven jaar oud!

Allemaal schoon uitgewassen met een washandje, helemaal ge-isobetadiniseerd, en nu gewoon zitten wachten tot er een korst op komt. En dan gewoon wachten tot ik er aan kan beginnen pulken.

Hoera!

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Jij rijdt over de Dampoort, in den donker, met een laptop op uw stuur?
  En dat om de verveling van een rit van 5 minuten te voorkomen?
  Of omdat je geen 5 minuten geduld hebt om verder te kijken? 🙂

 2. @Huug: ’t is dat gedomme! Zelf niet op gekomen: met laptop kunnen ze er niet naast kijken! Morgen weer mét!

  @Hans: nee, niet uit verveling, gewoon time management. Efficiënt gebruik van de tijd. Als ik rondwandel lees ik ook een boek, op de fiets is het gemakkelijker om naar tv te kijken.

 3. Hoezo ‘washandje’. Minstens laten uitschuren met een borsteltje, om de stukjes grind eruit te laten komen. Dàt is pas herinnering terugbrengen.

 4. Kom ik gisteren inderdaad Michel al laptoppend tegen, buiten aan Dampoort. Ik ga redelijk snel door, want ik had wel écht dinges te doen. Zit ik op de fiets nog te denken: ik was beter meegereden met michel, eigenlijk. Zou ik dan ook een wreed accident gehad hebben? Of zou ik Michel beschermd hebben voor het onheil?

 5. No kiddin’…je rijdt al laptop kijkend op de fiets rond? Hoe leg je dat uit aan de politie? Een collega hier komt net binnen met een boete van op haar fiets te gsm’en. Maar ik durf te wedden dat er laptopgewijs niet meteen iets in de wet staat…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.