Die goed blogt goed ontmoet

We zijn deze zomer met de kinderen naar het Museum voor Natuurwetenschappen geweest. Ik had daar foto’s genomen er iets over geschreven, onder meer dat ik toch wat teleurgesteld was omdat ik me herinnerde dat er vroeger een heel woud Iguanodons van Bernissart stond.

Ha! Wat lees ik in het commentaar? Dr. Jiska Verbouw, wetenschapscommunicator van het Museum voor Natuurwetenschappen, geeft tekst en uitleg:

Sinds korte tijd zijn de dino’s inderdaad flink geslonken, maar dat is zeker niet definitief! Reden is dat de ‘Janlet’-zaal, de grote zaal die vroeger de Iguanodons herbergde, een flinke opknapbeurt krijgt.

De dino’s zijn dus even ondergedoken (en krijgen ondertussen ook een welverdiende ‘face-lift’), om vanaf 27 oktober 2007 in volle glorie te pronken in een gloednieuwe zaal. En niet alleen de Iguanodons; er komen nog een heel aantal specimens bij. Het zou de grootste dinozaal van Europa worden, en daar zijn we (stiekem) toch trots op!

Nog even geduld dus, en ik hoop dat jullie nieuwe onvergetelijke herinneringen komen opdoen in het Museum, vanaf 27 oktober! En ondertussen kan je steeds bij mij terecht voor meer informatie.

Die bij mij, da’s jiska.verbouw@natuurwetenschappen.be.

De grootste dinozaal van Europa! Is dat dan groter dan die van in Londen? Whee!

Alhoewel: in het Natural History Museum hebben ze natuurlijk wel een Triceratops staan, en een plesiosaurus tegen de de muur, en die prachtige diplodocus in de Central Hall… en er kan natuurlijk bijzonder bijzonder weinig op tegen die prachtige victoriaanse architectuur.

Maar alla, niet zagen. Zaterdag 27 oktober 2007 is misschien wel nog ver weg, maar ‘t is alvast in mijn agenda ingeschreven dat we het weekend erna (het weekend zelf zal wat te druk zijn) er met heel de familie naartoe gaan.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Het week-end erna al? Toch gevaarlijk hoor…We leven nog altijd in België, veel kans dat de streefdatum niet gehaald zal worden…as usual…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.