CS3 (ii)

Verder nieuw in Photoshop CS3, en misschien op voorhand toch wel even zeggen dat het alvast op mijn computer hoegenaamd niet ready for prime time is: ik heb sinds het installeren mijn computer al zeker drie keer moeten heropstarten, er zitten fantoominterface-elementen in, en het loopt soms echt wel helemaal verkeerd.

Links en rechts is er betere integratie met VersionCue—”check in” in het filemenu, mogelijkheid om de status te tonen in het infopalet, enfin, ik vraag me af of ik dat nu echt zou beginnen gebruiken.

Er zit ook een Zoomify-exporter bij, which is nice, you know, voor al die mega-panorama’s en zo. Voorbeeldje: alhier.

En het is mogelijk om met één moeite een slideshow in Acrobat te maken, zie bijvoorbeeld alhier.

Device Central is ook nieuw: een decidedly Macromedia-getint tool waarin allerlei devices staan—telefoons, voor zover ik nu zie, maar wellicht ook dingen als consoles en dergelijke. Vanuit dat ding kan men Photoshopdocumenten op de juiste grootte en met het juiste kleurenprofiel en zo maken. En ook Illustrator en vooral Flash, natuurlijk. Flash Lite, ‘t is de toekomst, ‘t schijnt.

Cs3_device

Save for Web is Save for Web and Devices geworden, en in het for Devices-deel komt Device Central weer boven, met handige previews van hoe een beeld er op zo’n ding uitziet. Met gesimuleerde backlight aan/uit, en ook bijvoorbeeld wat het zou geven met reflecties op het scherm:

Cs3_device2

De printfunctie ziet er gewijzigd uit. Edoch: toen ik het printen wou uitproberen crashte het ding helemaal—en sindsdien slaag ik er niet meer in om bestanden open te doen of nieuwe bestanden te maken. Ja, de computer is al eens herstart en zo. Ik ga eens helemaal moeten desinstalleren en herinstalleren, denk ik.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.