Nog treinperikelen

De trein van 7u57 heb ik gemist en die van 8u01 zat weer barstensvol. Ik heb de volgende op de lijst genomen, die van 8u12: Brussel – Genk – Landen.

Euh.

Die trein zat zowat leeg. Maar vooral: die trein was een dubbeldekker. What the…? Is er écht zo’n enorme nood aan een dubbeldekkertrein op dat moment en op die lijn?

Enfin, ik ga niet klagen natuurlijk. Wellicht dat er in Gen of in Landen in de late voormiddag zeer veel nood aan een enorme trein is.

Maar ik was wel te laat in Brussel naar mijn goesting. Volgende keer denk ik dat ik de bus (of trein, waarom niet?) naar de Dampoort neem en daar dan mijn vertrouwde rechtstreekse Dampoort–Schaarbeek.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Vandaag gelezen in de krant: NMBS gaat haar dienstregeling herbekijken… er zou dus wel eens beterschap op komt kunnen zijn. Of het echt beter op gaat worden laat ik natuurlijk in het midden. Ik denk dat overvolle treinen wel eens de frustratie van menig treinreiziger is. We laten nu allemaal wel de auto thuis en nemen het openbaar vervoer, maar daar is blijkbaar niet genoeg infrastructuur ( of toch al zeker niet efficiënt genoeg)…

 2. Michel, waarom stap je niet op in De Pinte?
  Is ook niet zo ver van Sint-Denijs-Westrem.
  En dat zijn dezelfde treinen, rechtstreeks naar Brussel, voor de meute opstapt in Gent.

  Groetjes
  Sara

 3. Hoe, jij weet dat niet? Dat is om ervoor te zorgen dat ik een mooie, lege dubbeldektrein ter mijner beschikking heb als ik van bij mijn ouders naar het werk wil gaan… En, om heel eerlijk te zijn, is die trein in de voormiddag dan nog verre van leeg. Er woont in die keuterboerendorpen tegen de Limburg aan meer volk dan je denkt 🙂

 4. huh? zijn er dan twee om 8u12?
  ik heb denk ik de volgende genomen op spoor tien brussel-schaarbeek…
  en die was redelijk vol maar zoals we gewend zijn…hier en dar nog een lege plaats…
  en een hele kudde joelende kinderen kunen vermjiden zeg 🙂

 5. ‘t vervelendste aan die dubbeldekkers zijn ja…awel…ja, of ge nu boven of beneden gaat zitten natuurlijk!!!!!!! En dan vond ik ook nog zo een kottementje opzij, voor een man of 10 maar ik was mijn bende vergeten, dus ik ben maar in de …euh…….gang, of wachtzaal blijven steken en heb toen een dansje gedaan. Iedereen dacht dat ik mijn fietssleutel verloren was en om de haverklap werd me een zoektocht aangeboden waarop ik antwoordde: ‘zie ik er achterlijk uit misschien?’.
  Die dubbeldekkertrein had een zeker dilemmagehalte.

  Alla ‘k ga nog een beetje zingen.

  Tata!

 6. Om 8.12 zijn er wel degelijk twee treinen die richting Brussel vertrekken. De ene heeft als eindbestemming Genk en de andere Schaarbeek. Die naar Genk heeft wel dubbel zoveel tijd nodig om in Brussel te geraken dan die naar Schaarbeek.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.