Prijs

‘t Is van dat. De gebakken peren, de gestoofde ajuinen. We hebben het vlaggen, ‘t is prijs, we hangen eraan.

We gaan mogen verhuizen. Minstens twee weken, en misschien wel een maand. Zonet zijn de werkmannen die naast de deur het huis quasi aan het heropbouwen zijn, langs geweest. De situatie:

_KGB5321_1

Op de voorgrond het uiteinde van één van de vier balken die op het eerste verdiep het dakgebinte ondersteunen. Lelijke bakstenen, die gaan nog weg. Lelijke bakstenen op de achtergrond ook, dat is de schouw die nog recht gemaakt wordt en overpleisterd. O, en het is ook nog het oude behang dat eraf gaat, en het plafond wordt ook nog vernieuwd.

…maar het punt is: die stenen console onder de balk, da’s niet normaal. En die houten latjes aan de zijkant: da’s nog minder normaal. Dat is meestal een teken dat er iets niet pluis is met de balk in kwestie.

En inderdaad, helaas: de balkkop is rot. Is misschien wel al honderd of meer jaar rot, maar toch: rot. Moet aangepakt worden. ‘t Is te zeggen: moet afgezaagd worden tot waar het hout helemaal gezond is, dan een aantal metalen stangen erin tot zeer diep, en dan een eiken bekisting en daarin epoxy. Om dat te doen, logischerwijs, moet de hele balkkop bloot komen. En dus moet de muur errond en het plafond erboven weg.

En het is niet eens één balkkop die rot is, het zijn er minstens zes van de acht aan die kant. En het probleem is dat een aantal van die balken echt wel op lastige plaatsen zitten. Die aan de andere kant van de schouw van die op de foto hierboven bijvoorbeeld: die zit ingewerkt in een muur op het tweede verdiep, tussen het toilet en de verwarmingsketel.

Dus, samenvattend: dit weekend moet alle inboedel die tot twee meter van de muur staat aan de ene kant van het huis, naar de andere kant van het huis verhuizen. Op drie verdiepingen. In een huis dat zo ook al bomvol staat. Maandagochtend 7u15 beginnen ze de muur af te kappen over de hele lengte van het huis, op alle verdiepingen, en wordt het hele huis gestut.

Prognose van de mannen: zeker anderhalve week werk. Misschien twee weken. Als het tegenzit, drie. Mijn gedacht: als het op een maand gedaan zal zijn, zullen we geluk hebben.

En ik weiger zelfs maar te denken aan hoeveel geld het ons gaat kosten.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

19 reacties

  1. En bestaat er daar niks homeopatisch voor, meskiens, voor rotte balken? Volgens mij zit het allemaal in ‘t kopke, dat rot zijn. Maar ge moet er wel in geloven opdat het zou werken.

  2. Ik denk dat ge geen enkele post meer gaat overhouden waarin *geen* commentaar gaat staan waar een link wordt gelegd naar homeopathie/bach-bloesems. En ik ga ze elke keer grappig blijven vinden 🙂

  3. Jammer dat het fornuis niet meekan. ‘t Zal levendig worden daar in Sint Denijs Westrem. En dan allemaal de griep van de pa overkrijgen en niets van homeopathie in huis hebben.

  4. ik hou anders wel een oogje in het zeil als je dat wilt, Michel en Sandra. Ik volg toch de werken op naast jullie… Geef anders maar een seintje!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.