Space

Zovervelenddatdatis:mijnspatiebalkwerktnietmeer.

Ikwasopdecomputeraanhetwerkendaarnet,enplots:nietsmeer.

EnhierinhuiszijnergeenUSB-keyboards.

EndecomputerheeftgeengewonePS/2–uitgang.

Dedju.

Enfin, als zéér voorlopige oplossing heb ik middels remapkey de space op de rechter-ctrl-knop gezet, maar gemakkelijk is anders: zo twintig jaar motorisch geheugen in één keer omzetten…

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Dat vind ik momenteel het belangrijkste argument TEGEN notebooks en VOOR vaste PC’s: de kwetsbaarheid van toetsenborden. Ik ben iemand die met vrij hoge kracht en snelheid en met tien vingers te keer gaat op toetsenborden. Gevolg: na een paar maanden zijn er steevast letters afgesleten, ontstaan er putjes in het plastic, of erger. Nog versterkt door kruimels of frisdrank die onvermijdelijk af en toe tussen de toetsen verzeilen.

    Bij een vaste PC is de oplossing eenvoudig: kieper regelmatig je toetsenbord in de vuilnisbak en koop een nieuw. Maar bij een notebook? Zelfs als hij nog in de garantieperiode zit, moet je hem toch een week of 2 missen als je hem voor herstelling binnenstuurt. Niet echt handig, ook al heb je een backup van al je gegevens.

    Ik ben nu toch al een jaar of 3 overgeschakeld van vaste PC’s naar notebooks (en ben intussen al aan mijn derde notebook toe), maar die keyboards blijven toch de achillespees…

  2. @Luc: thuis en op het werk een docking bay met extern toetsenbord, zo verminder ik de belasting op mijn toetsenbord gevoelig.

    Nu enkel nog iets vinden tegen zeezout en woestijnzand.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.