Gezinsuitbreiding

Eindelijk! We gaan er een familielid bij krijgen! Binnen een week of twee ten allerlaatste is de vloer op het eerste geen tapis-plein meer, en dus kan het weer.

Vlooien, weetuwel.

Collega Bart zit met een nest poezen, en wij hebben er eentje gereserveerd! Een grijze meisjeskat! Joepie! Hecate zal niet meer alleen zijn, den duts, en wij zullen voor het eerst in dertien of zo jaar een nieuwe poes hebben!

poes

De onze is dat kleine stukje grijs link op de foto hierboven. En het stukje grijs op de foto hieronder:

poes

…en hier is ze het duidelijkst te zien:

poes

Tous en chœur: ooooooooooooohhhhh…

We hebben slechte ervaringen met Hecate, die maar een paar weken oud was toen ze bij ons kwam (en dus helemaal getraumatiseerd wegens geen moederliefde gehad en compleet onaangepast in de maatschappij), en dus zouden we ze het liefst van al tot juli bij de moeder laten.

Als dat kan, natuurlijk. 🙂

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Hopelijk valt het nieuwe poesje in de smaak bij Hecate.

  Is de naam van Hecate trouwens gekozen naar de Griekse godin van de tovenarij en maan, of vond je het gewoon mooi klinken 🙂 ? Misschien kan je in de trant van Griekse goden blijven bij het kiezen van een nieuwe naam?

 2. Schattig!! Maar dat zijn kleine poesjes natuurlijk altijd.
  Hecate zal zich wel aanpassen aan de kleine, misschien pas na een tijdje, maar des te ouder de kleine is, des te beter het zal verlopen. En zijn jullie al namen aan het kiezen?

 3. Is juli niet een beetje lang?
  Bij honden is het zo dat ze een fase hebben waarbij ze bij de moeder horen om de hondse manieren en regels aan te leren en een fase om gesocialiseerd te geraken met hun toekomstige milieu. Indien de pup te vroeg – wanneer de hondse fase nog niet voorbij is – weggehaald wordt bij de moeder, zal hij niet weten hoe zich te gedragen in zijn roedel namelijk het gezin, en ook niet tegenover andere honden. Indien de pup te lang bij de moeder blijft, raakt hij niet gesocialiseerd aan mensen-dingen waardoor hij later bang zal zijn.
  Beide fases zijn erg cruciaal!
  Ik weet echter niet hoe het zit bij katten… Misschien zoek je dit best eens op? Hectate verliet haar moeder tevroeg, maar deze kleine moet dat niet aanvullen hé…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.