Doodle

Oh, ik heb mij geamuseerd gisteren: van interfaceken gedaan voor het werk. Allemaal kleine en grote dingetjes getekend, stukjes en beetjes van een applicatie, en wat zoeken en duwen om te zien hoe welke informatie waar gestoken zou worden—zoals dit verworpen voorstel van een drijvende inhoudstabel:

Rejected

Als een mens dan bezig is, dan is het denk ik wel logisch dat het hele blad niet vol staat met 110% relevante dingen: de boog kan niet altijd gespannen staan en zo. ‘t Is soms jammer, denk ik dan, dat als die tekeningen dan ingescand en doorgestuurd moeten worden, dat de niet-relevante zaken er Photoshopgewijs moeten uitgemeierd worden. Want zeg nu zelf—is dit geen uitstekend idee?

Motivator

Onderaan het scherm van de applicatie: een taartdiagrammetje om de uren van de dag af te tellen, en een barchartje om de dagen van de week te doen. En in de hoek een motivation area, met om de zoveel tijd een opvallend blinkende boodschap erin.

Nu ja. Akkoord, dat knipperend ding misschien niet. Maar de tijdsindicator? En misschien met een afteller naar de volgende vakantiedag? In een widget/gadget of zo? Nee?

Echt niet?

Ach ja.

8 reacties op “Doodle”

  1. Geweldig idee!
    Ik denk aan nog een feature: een verklikkerlampje dat aanfloept als de baas meekijkt en een dat vertelt dat er interessant volk aan de koffiemachine staat…

  2. Of een “mood-meter” om de gemoedstoestand van de baas weer te geven.
    Mag gerust in de vorm van een barometer: stralende zonneschijn, druilerig, buien, onweer op komst, …

  3. Misschien met een eigen kleuraanpasser om je mood aan te duiden, zo dan: als somber dan heldere kleuren, en zo verder

Reacties zijn gesloten.