Themadag

‘t Was vandaag themadag eerste communie (zie ook Godsdienst en Godsdienst ii). Alle kinderen van klas 2B met zoveel mogelijk ouders een hele dag de hort op, om dingen te doen rond “laat me licht en warmte en liefde zijn”, het jaarthema voor de eerste communie.

De inhoud: tja. Mja. Hrm. Bijt op lip. Schrijf op: “Met een welgemikte no comment hield hij zich op de vlakte”.

Ik had mijn fototoestel mee, eerder toevallig eigenlijk: ik was de deur uit zonder maar toen heeft mijn moeder het mij alsnog in de armen geduwd. Uiteindelijk blijkbaar nog een geluk: de school-digitale-fototrekmathilde die mee was, bleek zonder batterijen gevallen te zijn na een handvol foto’s, en dus werd ik tot chinese vrijwilliger gebombardeerd.

Foto’s binnen in een donker kaarsenatelier, foto’s buiten, en foto’s in een donkere plaats met een kampvuur in het midden. En proberen zoveel mogelijk van die kinderen en die ouders erop te krijgen. ‘t Is te hopen dat ze een beetje content zijn.

Lambertine Camila Alois

Loic en zijn oma

Saria en Sandra Stephan en zijn mama Manolo

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Lees ik nu goed ? Kinderen van 2b ? Wil dat zeggen dat ze hun eerste communie doen in het 2de leerjaar ? Hier in de buurt (Waasland) gebeurt dat in het eerste leerjaar…

  2. Op de school van Zelie vinden ze dat er al genoeg gebeurt in het eerste leerjaar (leren lezen en schrijven, de overgang van kleuter naar lager, …) dat dàt er ook nog eens zou bijkomen.

    Goed gedacht van hen, vind ik.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.