Infoglut

Zonet op de Google Talk:

heb jij mijn mail gekregen over [dinges]?

Slik. Welke mail? Waar? Ik had op dat moment de volgende maildingen openstaan:

 1. persoonlijke Gmail, waarop de meeste mail binnenkomt, ook mailinglijsten en dergelijke
 2. redactiemailbox van Gentblogt [Gmail]
 3. eindredactiemailbox van Gentblogt [Gmail]
 4. werkmail van Namahn [Exchange webmail], waar vooral, euh, werkgerelateerde dingen op terechtkomen
 5. werkmail van De Post [Exchange webmail], waar ook vooral werkgerelateerde dingen op gerechtkomen (en die eigenlijk nutteloos openstond, want ik heb er een automatische forward naar Namahn op gezet)

Wat niet openstond, dat was mijn Telenetmail. In Outlook. En daar stond de desbetreffende mail te blinken.

Ondertussen had ik hem wel al via Google Talk gekregen. Trr. Staat hij ondertussen ook via search te vinden in Gmail.

Ja, ik zou dat allemal kunnen synchroniseren, maar toch niet echt. ‘t Werkt allemaal wel, zo.

Ah ja, en dan staat Google Talk dus ook nog open, met onder meer een druk twitterend venstertje, en Windows Live Messenger, en FeedDemon dat alle vijf voet iets binnentrekt in één van zijn honderden feeds, en de de televisie staat op, en ik ben Wikipedia en nog een stapel websites aan het lezen.

Al die informatie, maat.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Werk-mail en persoonlijk scheiden is best handig, voor zover er sprake is van een work-life-balance en dan zoveel mogelijk naar GMail toe. Ik heb niet veel vertrouwen in de Outlook en Exchange-achtigen.

 2. Pf..ik dacht dat gescheiden mails handig zouden zijn, maar niets is wat mij betreft minder waar. Ik bedoel, IK kan wel beslissen dat mijn mailboxen gescheiden zijn, maar de rest van de wereld kan dat blijkbaar niet schelen. Knopen zijn doorgehakt en inmiddels is ’t gmail voor alles. Nah!

 3. Werk en werk en privé.
  Verschillende adressen en al in de gmail, dat van’t werk alleen maar op’t werk wegens niet online te bezichtigen (en ook geen hond die daar van wakker ligt) en van’t moederbedrijfwerk ook alleen tussen 9 en vijf (of daaromtrent) te lezen.
  Als je ’s avonds thuis nog snel een mailtje stuurt, kijken ze je de volgende dag echt als zombies aan: zot, gij werkt thuis ofwa?!
  Dus doen we dat niet meer.
  Werken nog wel…

 4. Ilse heeft gelijk. Met een beetje prutswerk kan je dat alles laten toekomen in Gmail. En opnieuw versturen onder een ander adres. Bijzonder handig, zo alles centralisteren. Moet maar eens kijken bij ‘Settings’, en dan ‘Accounts’ en ‘Forwarding and POP’. Als je dààr nog tijd voor kan vinden, that is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.