Vlaanderen barst!

Zeer juist! Ik zeg het al geruime tijd, maar eindelijk een beweging die er werk van maakt:

Omdat het cultuurverschil tussen bijvoorbeeld Oost Vlaanderen en Antwerpen te groot is vragen wij een onmiddelijke ontbinding van Vlaanderen.

VB gelooft niet in diversiteit. Vermenging is niet nodig en heeft als enig effect dat de eigen identiteit verloren gaat. Dit geld óók voor alle personen die niet tot dezelfde streektaal behoren.

Een concreet voorbeeld hiervan is de ergernis van Gentenaars als er Antwerpenaars in hun stad rondlopen.
Waarbij Vlaanderen Barst Gent ijvert voor een strengere controle op inwijkelingen (waarbij men personen die te veel andere gewoontes of manieren hebben of die de lokale streektaal niet genoeg beheersen, de toegang weigeren).

Daarom pleit VB voor de onmiddelijke ontbinding van Vlaanderen waarbij alle regio’s, gemeenten of wijken hun onafhankelijkheid verwerven.

Joechei! Maar gaan ze eigenlijk wel ver genoeg?

Vlaanderen Barst!
Onze eis de onmiddelijke ontbinding van Vlaanderen

 • Vlaanderen als een geheel werkt niet, te veel geld wordt naar Limburg gesluist, te grote verschillen tussen taalgebruik en accenten, verschillen in gewoontes, …
 • Door kleinere staten te creëren kent iedereen elkaar terug wat de onveiligheid zal terug dringen.
 • Sociale controle is de beste politie, door wantrouwig te zijn tegenover vreemden (en hun in de gaten houden) zal de kans op criminaliteit dalen.
 • Doordat iedereen dezelfde streektaal heeft is er geen verwarring of vervreemding

Allemaal goed en wel, maar ik heb toch mijn twijfels bij de transfers naar die marginalen van de Brugse Poort. En die profiteurs van Sint-Martens-Latem, die ben ik eigenlijk ook liever kwijt dan rijk.

Doe mee met de conversatie

27 reacties

 1. Ze gaan een grotere zaal nodig hebben bij de Verenigde Naties, of richten we dan de Verenigde Naties van Vlaanderen op om ons te vertegenwoordigen.

 2. Misschien moeten we iedereen zijn huis gewoon een stukje eigen land maken. Maar dan moeten we het na een tijdje natuurlijk ook hebben over de transfers naar de kinderen en dergelijke.

 3. Luister, gij daar van de waterwijk, ik zeg het maar één keer meer: ge blijft met uw tengels van de stationsbuurt. Als wij zeggen dat er geen hoogbouw komt, dan hebt ge daar verder niets meer over te zeggen. Gent Barst!

 4. Te veel geld naar Limburg doorgesluist? ‘t Zijn wij weer eens geweest hoor 🙂 ! Het is niet omdat ik een fractie van een seconde trager praat dat ik het geweest ben, he. Aha !

  Wel een leuk concept 🙂 !

 5. Nu je het er toch over hebt, ik vind het ook vrij irritant dat er ook Oost-Vlamingen, West-Vlamingen, Limburgers en Antwerpenaren op het internet publiceren. Ik stel dan ook voor onmiddellijk om het internet op te splitsen per regio, of nog beter, per stad! Social networking met al dat vreemd gespuis, da’s nergens goed voor! Neh!

 6. Pingback: Tales of Salt
 7. De Zionist Occupation Government (afdeling Gent) wil hierbij formeel protest aantekenen voor het wederrechtelijk en zonder toestemming toe-eigenen van de url: zog.gent. door genoemde M.Vuijlsteke eerder in deze reacties. De politie en het parket werden op de hoogte gesteld en procesverbaal opgemaakt. Wij waren éérst!

 8. @Goofball: puik plan, en dat opent meteen ook Web 2.0-mogelijkheden met die nieuwe TLD‘s: wat te denken van ik.ov/u/leer en limburgerszijnextras.lim?

  @Els: Aalst, dat is –net als Sint-Niklaas– gewoon Antwerpen op verplaatsing. Probleem opgelost.

  @Alain: hey, maat, iemand met zo’n franskiljonsche naam moet hier niet komen zagen, waar!

 9. Sgoed. We zetten een kanon op de kathedraal en schieten van daaruit de boekentoren plat, zodat je ineens van de spel verlost bent.

  Aja, en mogen wij Caroline Gennez ruilen tegen Freya? Ge krijgt er een homo-erotische schrijver of twee cadeau bij!

 10. Geweldig idee, dan kunnen alle “voormalige Vlaamse staten” apart meedoen aan het eurovisiesongfestival. En dan allemaal op elkaar stemmen en we maken weer een kans om dat spel te winnen!

 11. thegreatantixenophobicfirewall.com, die alle onzin over het nodeloos vervreemden van elkaar op het internet tegenhoudt 😛

 12. Vlaanderen Barst krijgt haar verdiende vervolg!

  Vlaanderen Barst – Pleidooi voor een onafhankelijk Gent

  Vlaanderen barst. De vraag is of noch wanneer. Als het van het N-GA afhangt, liever vandaag dan morgen. Want ook deze regering heeft geen einde gemaakt aan de miljardenstroom van Vlaanderen naar de andere grote steden (AGS): Antwerpen, Brussel, Leuven, Brugge. Gent wordt hierin systematisch in een hoek geduwd! Gent wordt een tweederangsrol toebedeeld!

  De schaamteloze diefstal van Vlaamse welvaart en de plundering van de gezamenlijke Vlaamse fondsen gaat ongehinderd en selectief verder, en intussen ligt het AGS in haast elk Vlaams politiek dossier dwars.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.