Boeken

De laatste paar boeken van Goodkind dan maar besteld op Amazon. Zucht.

Om toch een beetje de meubels te redden, er nog een paar goede boeken bij gekocht: The Iron Dragon’s Daughter door Michael Swanwick, The Sea Came in at Midnight en Tours of the Black Clock van Steve Erickson, Little, Big van John Crowley, en dat het niet allemaal fictie zou zijn: Archaeologies of the Future: The Desire Called Utopia and Other Science Fictions van Fredric Jameson.

Ik verwacht vooral veel van Little, Big.

En daar geheel naast: het steekt me gruwelijk tegen dat de recommendations van Amazon niet goed meer zijn. Ik koop er al jaren en jaren en jaren boeken, en de recommendations houden enkel rekening met de laatste paar acties op de site. Bij de eerste tien boeken die mij aangeraden worden, zitten deze zeven:

Allez, da’s nu toch godgeklaagd? Ik heb daar honderden en honderden boeken gekocht over de jaren heen, en de meerderheid van de boeken die ik aangeraden krijg, zijn dat op basis van niets meer dan in mijn shopping basket zitten—niet eens al gekocht hebben!

Ik begrijp natuurlijk wel waarom: meer kans dat ik boeken wil kopen van dezelfde auteur en van dezelfde reeks als wat ik van plan te kopen… maar toch. In het algemeen heb ik een iets ruimere smaak in boeken dan wat ze mij in die lijst toedichten.

Als ze dan toch intelligentie willen doen, dan zouden ze me wat meer recommendations mogen geven in de zin van “we weten dat u alle boeken van John Dominic Crossan gekocht hebt bij ons, behalve zijn laatste, God & Empire:  Jesus Against Rome, Then and Now — kopen?”

Grr.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Iron Dragon’s Daughter ga je hopelijk ook goed vinden, echt een aanrader als je het even gehad hebt met doorsnee fantasy..

  Steve Erickson?

  Maar nog geen Steven Erikson, die de beste doorstop fantasy van de laatste tijden heeft geschreven?

 2. Ik vertrouw u onvoorwaardelijk.

  Dispatching to: Michel Vuijlsteke, Sint-Katelijnestraat 14, Gent, OVL, B-9000 Belgium
  * Gardens of the Moon – Steven Erikson
  * Deadhouse Gates – Steven Erikson
  * Memories of Ice – Steven Erikson
  * House of Chains – Steven Erikson
  * Midnight Tides – Steven Erikson
  * The Bonehunters – Steven Erikson
  * Reaper’s Gale – Steven Erikson
  * Night of Knives: A Novel of the Malazan Empire – Ian Cameron Esslemont

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.