Wel, kijk, ik persoonlijk, ik vind dat grappig, dat niemand precies weet wat wij vieren op 21 juli — ik had er ook geen idee van, trouwens.

Minder grappig vind ik dan wel dat Leterme de Marseillaise meende te moeten aanheffen toen ze hem vroegen om de Brabançonne te zingen.

Beeld u eens in dat iemand van de Brussel Vlaams hetzelfde had gevraagd aan Di Rupo, en dat die Wilhelmus va-a-an Nassouwe was beginnen zingen.



Reacties

20 reacties op “Prestation”

  1. […] Maar de Brabançonne zingen, nee, dat had ik ook niet gekund. En verder zal Leterme het blijkbaar niet gemakkelijk hebben als premier in de Franstalige pers :-). (via) […]

  2. Leterme de Marseillaise en Di Rupo het Wilhelmus? Niet erg. Het omgekeerde daarentegen, dat zou pas vuurwerk geven 😉

  3. 21 juli (1831) is de dag dat Leopold I trouw zwoer aan de Belgische grondwet. Niet dat dat veel geholpen heeft.

  4. Wat w vieren op 21 juli… typische kwisvraag. Velen zitten er naast, maar toch wel gênant voor een toekomstig premier…

  5. Leterme is een regionalist. Hij zit op het verkeerde regeringsniveau.

  6. Leterme de Marseillaise en Di Rupo het Wilhelmus? Niet erg. Het omgekeerde daarentegen, dat zou pas vuurwerk geven

    Of het Wien Neerlands Bloed, het volkslied van het Verenigd Koninkrijk (der Nederlanden, obviously) 😉

  7. Hilarisch ! Eigenlijk wel frappant dat een (misschien, hopelijk niet) toekomstig minister er geen antwoord op weet of niet wenst te antwoorden 🙂 .

  8. De RTBF-journalist zat in het nieuws van één uur.

  9. Erger vond ik het te achterhalen wat we op 1 januari vieren.

  10. Ongelooflijk toch hoe de RTBF nu beschuldigd wordt vooringenomen te zijn. De reportagen is misschien makkelijk scoren, maar dat is RTBF-bashen ook.

    Dat YL niet grapte, bewijst zijn reactie achteraf (de RTBF negeren), en he nieuws afdoen als flauwekul. Behoorlijk bestuur?

  11. Als ik me niet vergis zijn er belangrijkere dingen dan Leterme die een kwisvraag verkeerd beantwoordt

  12. Eigenlijk vind ik het lomp en onbehoorlijk dat hij zit te bellen tijdens het te deum. Ga dan nièt, hé.

  13. […] bij LVB Joris Winters Michel Bartie De broeierige […]

  14. Ik wist het antwoord op de kwisvraag wel maar kan er nog inkomen dat Leterme het niet weet. Zitten bellen tijdens het te deum getuigt van weinig respect en de marseillaise is absoluut laag. Wat mij het meest stoort is echter het rtbf bashen. Kunnen we dit niet als een leuke schalkse ruiters van de hand doen? En we sturen Leterme op inburgering als hij echt premier wil worden.

  15. Ik zie het verband niet tussen een subjectief en emotioneel item als een “volkslied”, dat naar een staat verwijst alsof het om een levenswaarde gaat; en de man die dit administratief allegaartje (want dat is het toch in sé) op een deftige manier moet leiden. Is “goed bestuur” daarvan afhankelijk? Verre van. Het is gewoon wat goedkoop Leterme-bashing terwille van de Franstalige medemens die zo wat gerustgesteld wordt in zijn vrees voor de “boze Vlaming”, omdat hij erop gewezen wordt niet alleen te zijn. Voor alle duidelijkheid: ik ben geen CD&V-er.

  16. @Big_Apple: goedkoop Leterme-bashing? Nee, absoluut niet.

    “Goed bestuur” en “respect” zijn van die termen die zeer gemakkelijk in de rondte te zwieren zijn, maar blijkbaar zeer moeilijk in de praktijk te brengen zijn.

    Een premier van een land die zijn eigen volkslied verwart met dat van een buurland… éven serieus blijven hé: hoe belachelijk is dàt niet?

    Als men baas van een bedrijf is, dan hoort men de slogan van het bedrijf te kennen. Dat is niet meer dan elementair repect.

  17. Ik begrijp uw standpunt, en ik ben absoluut geen sympathisant van Leterme, maar toch ben ik eerder geneigd hem te beoordelen op het eind van de rit en op basis van de prestaties van de regering. Persoonlijk vind ik het kennen van het volkslied ook geen aspect van goed bestuur. De grootste dictator zal ook wel het volkslied van zijn land kennen. Bovendien is vergissen menselijk. Ik geloof niet dat Leterme niet het verschil kent tussen ons volkslied en dat van Frankrijk. Wat ik denk is dat hij door de omstandigheden overvallen werd en daarbij verstrooid is geweest. Mijn moeder wisselt mijn naam en die van mijn broer geregeld om. Maar dat wil niet zeggen dat ze onze namen niet kent, maar dat ze verstrooid is.

  18. Inderdaad. Zeer, zéér juist.

    Het is dan ook ondertussen minder de “fout” zelf en meer de communicatie achteraf waarbij mensen door de mand vallen.

  19. Moest Di Rupo het Wilhelmus aanheffen, ik zou strijk liggen van het lachen.

    Maar ook niet meer dan dat.