Comment spam, update

Vandaag heb ik maar 3.834 spam comments gehad. Een hele verbetering ten opzicht van gisteren, toen het er nog 114.000 waren.

Hoera!

Wel boeiend soms hoor, zo de logs van Spam Karma zien vollopen:

Spam20070803

…en uiteindelijk toch redelijk indrukwekkend dat ik nul valse negatieven heb, en misschien eens om de paar weken een valse positief.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. en misschien eens om de paar weken een valse positief.

  euh…
  hoe weet je dat?
  Je gaat me toch niet wijsmaken dat je die honderdduizenden spam comments navlooit op echte comments die per ongeluk als spam zijn aanzien?

 2. Als het er hondderdduizend op een dag zijn, dan kan ik ze allemaal niet nakijken natuurlijk.Maar normaal gezien ga ik elke dag toch wel eens kijken bij Spam Karma.

  En ik heb mijn threshold voor waarschuwingen redelijk laag gezet, dus ik krijg elke dag wel een lijstje van “zéééér misschien toch geen spam”.

 3. Ik kijk ook elke dag. Heb lang moeten finetunen voor Spam Karma redelijk goed afgesteld was. Ik krijg nu bijna nooit meer spam op mijn blog, maar Karma gooit af en toe nog een welwillende blogger in haar vergeetput. Dat gebeurt vooral met mensen die voor het eerst iets schrijven op mijn blog, of zelden – hoewel, ook niet steeds. Meestal is de score van die comments niet al te laag zodat ze in het lichtblauw staan en makkelijk terug te vinden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.